Nya sommarplågan – dyngraka fiskmåsar

Man skulle lätt kunna tro att det rör sig om fyllekajor, men i själva verket är det packade fiskmåsar. De har kommit åt stora mängder alkohol – och nu blivit en rejäl sommarplåga i Storbritannien.

Fåglarna har setts spy, flyga in i bilar och trilla ner på tak, skriver The Sun.

Om man tar med picknick till havet under somrarna, så får man passa sig. Maten kan snabbt stjälas av hungriga och sluga fiskmåsar. I Storbritannien, så har de vanliga sjöfåglarna dock tagit det ett steg längre.

Det visar sig nämligen att de mer än gärna suger i sig från både öl- och vinglas som lämnats kvar. Från badorten Bournemouth har det rapporterats om kvarlämnade öl- och vinflaskor på stränderna som måsarna setts tömma, skriver Aftonbladet.

Shutterstock

Det hela har resulterat i att de vanligtvis närgångna fåglarna börjat uppvisa ett än mer irriterande och udda beteende, enligt The Sun.

Spydde på brandman

En mås kom just och drack upp mitt vin och välte omkull glaset”, skriver Fiona Heath från Skottland på Twitter.

Pixabay

Organisationen RSPCA, som tar hand om skadade djur, rapporterar om cirka 30 fall då man fått hjälpa fulla måsar. Först trodde man att de var sjuka, men sedan noterade man att de började må bättre efter att de fått kräkas. Man har även filmat vinglande måsar.

Shutterstock

Brandmannen Virgil Turner träffades av en måsspya – då han försökte hjälpa en av de dyngraka fåglarna.

– När vi kom fram hade den redan trillat ner från taket och satt och skakade på huvudet och försökte flyga. Den stank av öl och spydde på mig när jag fångade den, säger han till tidningen.

Det är alltså fler än bara människor som gärna dricker några droppar extra under sommaren! Tryck nu på DELA för att hjälpa till att sprida den här viktiga nyheten!