Okända sanningen om aggressiva ”kannibal-råttorna” som nu invaderar bostäder – utan att vi ens vet om det

Coronavirusets utbrott över världen har förändrat sättet många människor lever på idag.

Vissa länder börjar så sakteligen öppna upp sina samhällen igen, men människor har ändå anpassat sina liv efter pandemin och det är en lite annorlunda verklighet vi återvänder till efteråt.

Detsamma gäller djuren, även de har anpassat sig efter rådande omständigheter.

Nu kommer rapporter från England om aggressiva råttor som börjat leta sig in i bostäder via avlopp i jakt på mat.

För mer information om coronaviruset Covid -19, se Newsners sammanfattning här.

Coronavirusets utbrott har tvingat mängder av restauranger i England att stänga eftersom att folk suttit hemma i karantän.

Tar sig in i bostäder

Det har lett till att råttor blivit av med sin huvudsakliga näringskälla, det vill säga rester som slängs av restauranger.

I staden Stoke-on-Trent har de utsvultna råttorna börjat söka sig in i folks bostäder, via avloppen, för att få tag på mat.

Skadedjursbekämpnings-företag runtom i staden har haft fullt upp med att leta upp och utrota råttor som letat sig in hos folk.

Bildkälla: Shutterstock

Aggressiva kannibalråttor

Bristen på mat har till och med gjort att råttorna börjat kannibalisera, och äta upp varandra.

– Häromdagen fångade jag en råtta i en fälla, men när vi kom tillbaka för att städa upp var det bara ben kvar. De andra råttorna hade mumsat i sig den, säger Mike Flynn, chef på Alpha Pest Control, till The Mirror.

Mike Flynn har jobbat med skadedjursbekämpning sedan 1979 och har inte varit med om något liknande tidigare.

”De har blivit desperata”

Råttor rör sig vanligtvis mest om nätterna men de senaste månaderna har man kunnat se råttor även dagtid.

– Det är tydligt att de ändrat sitt beteende sedan pandemin bröt ut. Råttorna är desperata och blir mer vågade när de letar mat, säger Mike Flynn till The Mirror.

Det kan dock bli ännu värre.

”Äta upp sina egna barn”

Råttfamiljer består av en mamma och hennes barn, och om det inte finns mat till alla så kommer mamman inte att offra sig för sina barns skull.

Tvärtom.

– Mammor kommer att äta upp sina egna barn i hopp om att de snart ska kunna fortplanta sig igen, säger Steve Balmain, råttexpert och forskare i ämnet, till The Mirror.

Tänk vad otäckt att hitta råttor i avloppet! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får den här informationen!