Pappan rasar mot alla som bunkrar toapapper – skickar stenhård passning med klockren ”bajs-uträkning”

En av de märkligaste följdeffekterna av coronaviruset är hetsjakten på toapapper.

Trots att myndigheter och tillverkare bedyrat att rullarna inte kommer att ta slut, så fortsätter människor att hamstra likt man behöver en årsförbrukning där hemma.

Nu väljer en pappa att skicka en stenhård passning till alla bunkrare – genom en matematisk uträkning som dels sätter saker och ting i perspektiv och dels är förbaskat rolig.

Vi har senaste dagarna matats av bilder på tomma toalettpappershyllor i mataffärer och kundvagnar som varit fyllda till gränsen av just toarullar. Det har varit en hetsjakt av sällan skådat slag – och hamstrandet är en av de största snackisarna runt coronaviruset.

Uträkning av toalettpapper

Många har tröttnat på att folk bunkrar likt galningar – en av dessa är Naomi Corsons pappa.

Bild: Facebook/HowToBeADad

I ett klipp som nu gör succé på nätet kan man höra och se hur han gör en matematisk och helt klockren uträkning som får alla som hamstrar toapapper att framstå som galningar – eller bara extremt skitnödiga.

”En stor förpackning på Costco (amerikanskt livsmedelsvaruhus) innehåller 30 toalettrullar.

Varje rulle har 425 rutor.

Det blir 12 750 rutor per förpackning.

Det innebär att om man använder 20 rutor per bajsning, så blir det 637,5 bajsningar per förpackning. Det är i sin tur 45,5 bajsningar per dag (under två veckor).

Så, om man köper 4 förpackningar till en familj med 4 personer – och ska sitta i karantän i 14 dagar – skulle man behöva bajsa 182 gånger per dag för att nå upp till den inköpta mängden toalettpapper. Om man då använder 20 rutor per bajsning”, säger pappan och fortsätter:

”Så, nu lugnar vi ner oss!”

Sätter alla hamstrare på plats

Klippet har fått mängder av reaktioner. Somliga menar att han dessutom tar igenom att räkna på hela 20 rutor per bajsning. Andra tycker att han på ett lysande vis sätter alla som bunkrar toapapper på plats.

Se nu det klockrena klippet – som setts av över 15 miljoner människor – här nedanför.

Det är på engelska, men jag tror nog att ni ska förstå. Uträkningen finns ju annars här ovan, men jag kan inte sluta skratta när pappan går igång med sin uträkning!

Tycker du också att vi måste sansa oss med toalettpappret i dessa tider? Tryck då på DELA, så att fler får se det här nödvändiga klippet!