Parkeringsvaktens klockrena lapp till sjukhusets besökare hyllas nu av tusentals

Något av det mest irriterande som finns är att på parkeringsböter. Ofta handlar det om att man bara ska in en snabbis i en affär för ett kort ärende, men så kommer man ut och hittar en sådan där smärtsam lapp vid vindrutetorkaren.

Många väljer ofta att ge parkeringsvakten skulden och ”lapplisor” är ju inte direkt den mest omtyckta yrkeskåren – men det är ju faktiskt så enkelt att de bara gör sitt jobb.

Jag vet inte hur många gånger jag hört folk klaga på parkeringsvakter. Att vara ”lapplisa” kan inte direkt vara tacksamt – men det är lätt att glömma att det troligen blivit kaos ute i trafiken om det inte fanns några som såg till att bilister följde lagar och regler.

Men visst, det är vansinnigt irriterande när man hittar en böteslapp vid vindrutetorkaren efter att ha gjort en fuling och sprungit in i en butik utan att betala för sin parkering. Fast den enda man har att skylla på är ju sig själv.

Trots det dåliga ryktet som parkeringsvakter har så finns faktiskt de som fått uppskattning. En sådan var en ”lapplisa” som jobbade runt Mora lasarett för en tid sedan.

Automaten för kortbetalning hade gått sönder utanför sjukhuset, så de som inte hade mynt kunde helt enkelt inte få betala. Då valde vakten att skriva en lapp som sannolikt förenklade för många lasarettbesökare den här dagen.

P-vakten hyllas

26-årige Emil Granath tog en bild på lappen och la upp på Facebook. På den stod det:

”Kortläsaren fungerar tyvärr inte. Egentligen ska man gå till en annan automat, men det tycker jag känns fel när man ska in på lasarettet. Så ni som tänkt betala med kort står gratis, ni som tänkt betala med mynt får gärna betala men jag tänker inte kolla denna parkering i dag, så ni gör som ni vill. Men det hade vart trevligt med ärligt betalande människor!”

Bildkälla: Emil Granath (Facebook)

Både Expressen och Aftonbladet har skrivit om det hela – och nu hyllas parkeringsvaktens agerande av tusentals på nätet.

– Jag tänkte att det var fint gjort, särskilt för de äldre som måste springa runt och leta automater. Det är väl inte så många som tycker så bra om parkeringsvakter annars, men det här var bra gjort. Tanken slog mig att det var ett påhitt, men då tittade jag lite grann på de andra bilarna och då såg jag att det var få som antingen hade biljett eller fått böter, säger Emil Granath till Aftonbladet.

Jag tycker det här var klockrent gjort av ”lapplisan”. Lagar och regler ska givetvis följas, men man måste också kunna se ”mellan fingrarna” ibland.

Tryck nu på dela-knappen för att sprida nyheten om vaktens fina lapp till sjukhusbesökarna!