Polis bryter sig in hos misstänkt brottsling, öppnar badrumsdörren och kan inte sluta skratta

En yrkeskår som jag tycker får alldeles för mycket skit är poliser. De bidrar dagligen till trygghet i vårt samhälle och gör ett otroligt jobb till en för dålig lön. I alla fall enligt mig.

Våra poliser får stöta på massvis av galenskap under sin vardag, men gör vanligtvis ett suveränt arbete med att hjälpa medborgare på olika sätt. Det ska vi vara tacksamma för.

Givetvis finns det otrevliga personer inom alla yrken, men så gott som varenda gång jag träffat polisen – både i Sverige och utomlands – har bemötandet varit suveränt.

Vi har alla lekt kurragömma någon gång. Kanske främst som små, men även i vuxen ålder kan det bli så att man ska hitta det där perfekta gömstället eller leta upp någon. Ofta handlar det givetvis om när man sitter barnvakt, men även när man kommit upp i åldrarna kan det finnas en viss prestige i att vara vass på den här leken.

Även i pressade situationer går det att plocka fram kärnan av vad kurragömma handlar om. Ni vet när man bara vill försvinna från jordens yta, hitta en plats där man får vara för sig själv – och garanterat inte hittas.

Det här var vad en kvinna i staden Alfreton Town nyligen försökte med. Hon hade missat att dyka upp för sin rättegång, vilket givetvis inte är tillåtet – och skulle därmed hämtas in av polis.

När konstaplarna tagit sig in hos kvinnan så tog de sig efter en stund bortåt badrummet, men när de drog upp dörren möttes de av en syn som faktiskt var något av det dummaste de sett.

Twitter/Alfreton Town SNT

Som ett litet barn som helt köper logiken att ”ser jag inte dem så ser inte de mig” hade kvinnan ställt sig på en våg med en stor tvättkorg över huvudet. Jag önskar att det här är ett skämt, men så verkar inte vara fallet, enligt sajten Distractify.

Den brottsmisstänkta kvinnan hade då bett poliserna om att få komma in till stationen självmant om 2 dagar, men det gick de givetvis inte med på. Av någon anledning litade inte konstaplarna på en person som tror sig kunna gömma sig genom att ståendes köra en stor tvättkorg över huvudet.

Det här är dock inte första gången det rapporteras om brottslingar som varit fascinerande usla på att gömma sig från polisen. I staden Halifax för en tid sedan tog sig polisen in till en person – och möttes av den här bilden (nedan).

West Yorkshire Police

Ja, personen hade gömt sig under sängen, men missat den lilla detaljen att hela benen stack ut.

En del människor är verkligen inte riktigt kloka! Tryck gärna på dela-knappen om du håller med!