Polisens oväntade fynd – hittade sprängdeg i mormors BH

Under helgen genomfördes en stor polisinsats i Alby i södra Stockholm.

Det började som ett narkotikatillslag – men slutade med att polisen hittade sprängmedel i en mormors BH, skriver Expressen.

Man stötte, med andra ord, på en riktig krutgumma!

En stor polisinsats har under helgen pågått i Alby, som ligger i Botkyrka kommun, i huvudstadens södra delar, vilket SVT Stockholm var först med att rapportera om.

Hittade sprängämnen och vapen

Enligt uppgifter till Expressen började insatsen som ett narkotikatillslag, men under operationen påträffade man också något annat.

– De har genomfört en husrannsakan och tittar på ett farligt föremål. Det är ett utredningsärende. Jag vet inte vad de har anträffat där, men det ska vara något som är farligt, därför skickar vi dit nationella bombskyddet för att titta på vad det är för något, sa Mats Almqvist, vakthavande befäl vid Regionledningscentralen, till SVT.

Bild: Wikimedia Commons

Expressen skriver att polisen gjorde flera beslag under insatsen. Vid husrannsakan hittade man både sprängdeg och sprängkapslar samt tog ett antal vapen i beslag.

Hade sprängdeg i sin BH

Enligt uppgifter till tidningen påträffades sprängmedlen gömda i en mormors underkläder. Hon ska ha haft sprängdeg instoppat i den BH:n som hon hade på sig vid tillfället.

Fyra personer greps i samband med insatsen och en person anhölls även senare i sin frånvaro. Huvudmisstanken gäller grovt vapenbrott, enligt polisen.

Vilken krutgumma! Eller kanske pangbrud? Välj själva, men tryck nu på dela-knappen, så kanske vi kan bli kvitt sådan här galenskap framöver!