Polisen stänger akut ner flygplats för misstänkt bomb i resväska – men innehållet blir en total chock

Det är alltid lite vanskligt vad man kan ha med sig i bagaget när man ska flyga.

En man valde en lite udda packning, vilket ledde till att en stor del av Schönefeld-flygplatsen i Berlin tillfälligt stängdes ner då man misstänkte att resenärens väska innehöll explosiva ämnen.

Det visade sig dock vara något annat – som också kan skapa hetta…

Det har nu gått en tid sedan den speciella händelsen, men den är rolig nog att rapportera om ändå. Säkerhetspersonalen på Schönefeld-flygplatsen i Berlin gjorde rutinmässiga scanning-kontroller av resenärernas bagage när man påträffade något misstänksamt med en viss väska, skriver CNN.

Ville inte säga vad väskan innehöll

Eftersom man däremot inte kunde vara helt säkra på vad den innehöll så utlöste man ett slags säkerhetsalarm på flygplatsen som fick hela terminal D att tillfälligt stängas ner för att polisen i lugn och ro skulle kunna undersöka bagaget.

Schönefeld-flygplatsen i Berlin. Bild: Wikimedia Commons.

Man efterlyste också ägaren i flygplatsens högtalarsystem – och han gjorde sig snart tillkänna för att frågas ut av säkerhetspersonal. Mannen ville dock inte gå in på exakt vad som fanns i väskan, men sa att det rörde sig om ”tekniska grejer”, enligt tysk polis.

Var extra vaksamma den här dagen

Efter drygt en timmes arbete – som innefattade både bombtekniker och förhör – så kunde man slå fast vad som fanns i väskan.

Den var proppfull av olika sexleksaker!

Polisen öppnade då åter upp terminalen – och mannen fick resa vidare, skriver CNN.

Flygplatsens personal ska den här dagen ha varit extra vaksamma – och noggranna – då det just hade inträffat en incident på Frankfurts flygplats då en familj som burit på explosiva medel av misstag hade fått lämna säkerhetskontrollen.