Polisens klockrena aprilskämt – för att skrämma livet ur alla fartdårar

Ni har väl inte glömt att kolla i kalendern i dag? Just det – den 1 april är här, årets stora skämtdag.

Det valde Polisen nordvästra Skåne att utnyttja – för att skrämma livet ur fartdårarna ute på vägarna.

I ett inlägg på sin Facebooksida meddelar man att det köpts in 20 blixtsnabba vrålåk för totalkostnaden av smått sanslösa 480 miljoner kronor.

– Jag tror alla skattebetalarna ser nyttan av en sådan här investering, säger Ralf Lygens på Polismyndighetens speciella internationella fordonsutvecklingsenhet.

Bild: Facebook/Polisen nordvästra Skåne

I en tid när coronaviruset sätter en dyster färg på samhället så behövs skämt och humor kanske mer än någonsin. Därför passar det alldeles utmärkt att det i dag är den 1 april – årets stora skämthögtid.

Köper bilar för 480 miljoner kronor

Det här valde dessutom Polisen nordvästra Skåne att ta fasta på. I ett inlägg på sin officiella Facebooksida skickar man en passning till alla fartdårar ute på de svenska vägarna – även om det hela uppenbarligen är ett skämt.

Bild: Facebook/Polisen nordvästra Skåne

”Så blev det klart att Polisen nordvästra Skåne utökar sin vagnpark med 20 fordon från en välkänd nordvästskånsk sportbilstillverkare.

Polisområdet ingår i ett pilotprojekt där fokus läggs på efterfölj av personer som gör det riktigt dåliga valet att försöka fly från fordons- och förarkontroller. Med den nya fordonsflottan bör ett efterfölj vara över på runt två sekunder.

– Visserligen kostar de nya fordonen runt 24 000 000 SEK styck men jag tror alla skattebetalare ser nyttan av en sådan här investering. Dessutom stödjer vi på ett fint sätt svensk fordonsindustri, säger Ralf Lygens på Polismyndighetens speciella internationella fordonsutvecklingsenhet, National Auto Research Response (NARR).

Bland annat italiensk och tysk polis använder sig av snabba sportbilar med gott resultat på de olika motorvägarna. Dock kan frihetsberövanden bli problematiska när gripna ska transporteras in.

– Här ser vi på om aktuell patrull kan få hjälp av en mer traditionell polisbil i närheten för intransport. Ett alternativ är också att omvandla nuvarande bagageutrymme i fronten för persontransport. Det skulle vara möjligt men bara på sträckor under 30 minuter eller 0,5 kilometer, säger Ralf Lygens.

Försöksperioden är på ett år.

BILD: Områdespolis Johan provsitter en av bilarna som inom kort kommer målas om i blågula polis-mönster”, skriver man i inlägget.

N-V SKÅNE: EFTERFÖLJ PÅ TVÅ SEKUNDERSå blev det klart att Polisen nordvästra Skåne utökar sin vagnpark med 20 fordon…

Gepostet von Polisen nordvästra Skåne am Dienstag, 31. März 2020

Skämtet hyllas på Facebook

Det klockrena skämtet från polisen möttes av positiva reaktioner.

”Det borde nästan vara en varningsskylt på inlägget så inte våra kära miljöpartister får hjärtstillestånd. Men bra inlägg, hehe”, skriver Micke.

”Äntligen får ni bilar som kan motsvara ert behov”, tycker Carl-Gustaf.

”Bra investering – tråkigt att det är 1:a april idag”, menar Gunder.

”Bra att ni handlar lokalt! Men finns inte risken att buset ökar, bara för att få chansen att öka i en sådan läcker bil?”, undrar Ulla-Maj.

Underbart med poliser som kan skoja och ha humor! Tryck nu på dela-knappen om du håller med!