Postnords jättetabbe: Köpte 500 postbilar – som inte tål snö

Sedan vårt älskade Posten blev Postnord för ungefär tio år sedan har inte mycket gått rätt för Postnord. De gör säkert så gott de kan, men något måste vara fundamentalt fel.

Varje jul svämmar nyhetssajterna över av besvikna julfirare vars julklappar inte kommit fram i rätt tid. Att ens skicka ett födelsedagskort är att ta en enorm risk.

Just när man trodde att det inte kunde bli värre, så bjuder Postnord på ännu en jättetabbe. De har nämligen köpt in 500 nya postbilar – som inte tål snö, skriver Breakit.

Att Postnord gör bort sig på ett eller annat sätt har vi svenskar blivit allt för vana vid, men frågan är om deras senaste tilltag inte tar priset.

500 sprillans nya postbilar

Postnord har nämligen köpt in 500 stycken sprillans nya postbilar av modellen Renault Kangoo. Men nu avslöjar ett internt mejl att de nya bilarna inte klarar av att köra på vinterväglag.

Det hela började när brevbärare började rapportera om bilar som inte gick att bromsa med.

Bildkälla: Wikipedia

– Vi fick in ett antal incidenter där bromsförmågan på bilarna försvunnit eller reducerats kraftigt. Då valde vi att ställa av bilarna och kontaktade leverantören Renault, säger Mathias Krümmel, operativ chef på Postnord, till Breakit.

”Blivit vissa förseningar”

Lyckligtvis har inga allvarliga olyckor skett och ungefär 100 bilar har nu tagits ur bruk.

– Man har kört på huvudled i 70-80 kilometer och sedan har bromsen inte fungerat, i något fall har det var i stadsmiljö. Som tur är har man lyckats stoppa fordonen, men det är klart att våra medarbetare är chockade, säger Mathias Krümmel, operativ chef på Postnord, till Breakit.

Postnord vill inte uppge exakt hur mycket man betalat för de 500 nya bilarna, men erkänner at det rör sig om en ansenlig summa. Beträffande postutdelningen kan den, föga förvånande, bli lidande.

– På vissa ställen har det blivit förseningar som en direkt konsekvens av detta. Vi gör allt vi kan för att eliminera detta, säger Mathias Krümmel, operativ chef på Postnord, till Breakit.

Inget svar på när det åtgärdas

Postnord vet ännu inte hur lång tid det kommer ta att åtgärda problemet med de 500 bilarna, men man för just nu en dialog med Postnord.

– Vi har köpt in bilar som ska klara det nordiska klimatet. De här bilarna rullar ju på svenska vägar. Just nu för vi en dialog med Renault om hur det här kunnat ske. I våra kravspecifikationer står det tydligt att bilarna ska klara normalt nordiskt klimat, säger Mathias Krümmel, operativ chef på Postnord, till Breakit.

Vilken jättetabbe, det känns så typiskt Postnord på något vis. Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se detta misstag!