Prästen Tim välsignar kyrkobesökarna med vattenpistol – för att hålla säkert avstånd

Alla påverkas av coronavirusets spridning och hemska framfart.

Det är karantäner, massproduktion av munskydd, toalettpappersbunkring, börsras, överfulla sjukhus och tragiska öden. Mycket är negativt i dagens läge – men det finns också en del små ljusglimtar som får en att dra på smilbanden.

Det gäller ju att göra det bästa av situationen – eller hur?

Prästen Tim Pelc försöker alltid göra vad han kan för sina kyrkobesökare i den amerikanska delstaten Michigan. Dels när allt är som vanligt, dels nu under tuffa coronatider.

Under hela 30 år har han varit med och byggt upp sin församling som 70-åringen menar är ”lite galen och väldigt accepterande”.

Måste hålla säkert avstånd

Ja, för det är sannerligen en präst som vågar sig på det här med nytänkande.

Tim välsignar vanligtvis sina besökare med heligt vatten från sina händer, skriver Buzzfeed, men nu tillåts han inte göra det – på grund av coronariktlinjerna som säger att man ska hålla ett säkert avstånd till varandra.

Då kom prästen på en idé som skulle göra honom känd världen över.

Det började som en kul lösning för församlingens barn, men den kom att bli användbar även för vuxna. Tim letade upp en liten vattenpistol, fyllde den med ”heligt vatten” och sprutade iväg välsignelsen mot de som önskade.

Blessing of the Easter Foods, April 11, 2020Adapting to the need for social distancing, St. Ambrose continued it's…

Posted by St. Ambrose Parish on Sunday, April 12, 2020

I samråd med en nära vän som arbetar som läkare fick han grönt ljus för att genomföra sin idé.

Hyllas världen över

Då kunde plötsligt prästen erbjuda välsignelse – med social distansering.

– Det är inte bara säkert, det är roligt också. Han (läkaren) gav mig all nödvändig skyddsutrustning. Det var väldigt lyckat, säger Tim till Buzzfeed.

Bilderna på prästens coronaanpassade välsignelser har nu spridits världen över. Många – även personer som inte är religiösa – har hyllat det klockrena initiativet. En hel del betonar att det är exakt sådant här som behövs nu när situationen är tuff för många!

Även om jag själv inte är troende, så tycker jag att det här var helt underbart! Vilken öppensinnad och härlig präst! Man måste våga rucka på sina vanor nu när corona hindrar oss från att göra det ena och det andra.

Tryck nu på dela-knappen för att hylla den här krutgubben!