Presidenten kallade Greta Thunberg för ”snorunge” – här är hennes klockrena svar

Greta Thunberg har flera gånger attackerats verbalt av både världsledare och kändisar. Den senaste i raden att visa sitt missnöje med den 16-åriga svenskan var Brasiliens president Jair Bolsonaro – som kallade henne för ”snorunge” efter att klimataktivisten lyft urinvånarnas situation i Amazonas.

Nu har Greta dock gett svar på tal – och hyllas av tusentals på nätet.

Greta Thunberg har tidigare replikerat efter hård kritik från bland annat Donald Trump, men under tisdagen var det Brasiliens president Jair Bolsonaro som gick till verbalt angrepp mot den unga svenskan.

Bild: Wikimedia Commons

Han kallade henne för ”snorunge”, skriver brittiska Daily Mail. Anledningen ska vara att 16-åringen uttryckt oro över skövlingen av den brasilianska regnskogen och hur det påverkar landets urbefolkning.

– Greta sa att indianerna dog för att de försvarade Amazonas, sa president Bolsonaro. Det är imponerande att pressen ger uppmärksamhet till en sådan snorunge.

Här är Gretas klockrena svar

Han valde att beskriva Greta med det portugisiska ordet ”pirralha”, vilket översatt till svenska blir ungefär ”snorunge”. Den svenska klimataktivistens svar? Att lägga till ordet ”pirralha” som en beskrivning av sig själv på sin välbesökta Twitter-profil.

Bild: Skärmdump/Twitter

Senare valde 16-åringen dock att ändra tillbaka till sin gamla presentation, vilket hon även gjorde efter ”bråket” med Donald Trump. ”Hon verkar vara en väldigt lycklig ung flicka som ser fram emot en ljus och underbar framtid. Så trevligt att se”, skrev USA:s president då.

Greta svarade med att uppdatera sin Twitter-profil med orden: ”En väldigt lycklig ung flicka som ser fram emot en ljus och underbar framtid”.

Tycka vad man vill om Greta och hennes kamp – men hon tar verkligen för sig.

Vad tänker du om hennes svar till världsdelarna? Tryck gärna på DELA för att berätta vad du tycker!