Stort raseri mot restaurang – för att de serverat ”stek för kvinnor” som var mindre än de andra

En av de mer känsliga frågorna i dagens samhälle är vad som egentligen är manligt och kvinnligt. Eller behöver vi ens dela in saker och ting på det viset år 2020?

Åsikterna går helt klart isär vad gäller den här typen av ”heta potatisar”!

På tal om potatis, som ofta serveras till kött, så har en grillrestaurang nu mötts av en rejäl kritikerstorm efter att man valt att ha en speciell ”kvinnostek” på sin meny.

Shutterstock

När du går på restaurang så väntar du dig något gott – och du väntar dig kanske också att bli mätt. Det sistnämnda kan man delvis ofta styra gällande vad man beställer – men det brukar sällan ha att göra med om du är man eller kvinna.

Mindre än de andra rätterna

En välkänd och populär restaurang i Liverpool har nu fått smaka på en ordentlig dos kritik efter att det uppdagats att man valt att ha en ”ladies fillet”, alltså ”kvinnostek” på sin meny.

Rätten, som kostar 18,95 pund (cirka 240 kr), är dessutom betydligt mindre än de andra köttalternativen.

Matkritikern Vicky Andrews lade upp en bild av menyn på sociala medier – och då tog det hela fart. Många menar att det är nedvärderande att ha specifik kötträtt för kvinnor, även om det givetvis är valfritt vad man ska beställa.

Ilskna reaktionerna

”Den här kvinnan föredrar en stor stek!”, menar en kritiker.

”Vänta lite, måste bara se till så att jag har mina man-servetter redo när jag ska sätta tänderna i min kvinnostek”, skriver en annan sarkastiskt.

”Könsspecifika stekar. Löjligt”, tycker en tredje.

En fjärde person, som var mäkta irriterad, skrev att hon skulle lämnat restaurangen direkt om hon det här på menyn. ”Det är år 2020, inte 1920”, tillade hon.

Vad tycker du om det här? Ska restaurangen kritiseras, eller är det en skitsak?

Ge oss gärna din åsikt i kommentarsfältet, eller DELA vidare den här nyheten till dina vänner för att se vad de tänker om saken!