Santa Claus och Merry Christmas – paret som firar jul året runt

Santa Claus och Merry Christmas – paret som firar jul året runt

Du känner säkert någon som älskar julen lite för mycket. Dekorationer kommer upp redan i november, ”All I want for Christmas is you” spelas innan vi ens nått första advent – och det åker in en gran så fort de går att köpa.

Det kan verka hysteriskt och överdrivet, men det finns givetvis också en charm i det hela.

Alla, absolut alla, du känner ligger dock i lä när det kommer till ett amerikanskt par. De har nämligen bytt namn till ”Jultomten” och ”God Jul”.

Clara loved Mrs. Claus, and was a little unsure of Santa… Ruby she was content wherever! So sweet how she snuggled right in with Mrs. Claus!Amy Crowe

Posted by J Sallenbach Photography on Sunday, November 26, 2017

Så blir i alla fall deras namn om man översätter dem till svenska. Santa Claus och Merry Christmas, som de egentligen heter, har arbetat extra som julvärdar i bland annat köpcenter i många år, skriver Country Living.

”Högtiden tar aldrig slut för oss”

År 2016 valde de att byta från sina vanliga och alldagliga namn – som de inte vill uppge – till att nu ha helt julinspirerade namn att skylta med i sina pass.

– Santa valde namnet Santa eftersom han förkroppsligar känslan av allt som har med julen att göra. Jag valde Merry Christmas eftersom jag inte kan tänka mig något bättre än att önska någon en god jul, berättar frun för sajten.

Don’t waste your time in lines this weekend, get out and enjoy this gorgeous weather!! I have Saturday at 2:20 available…

Posted by J Sallenbach Photography on Friday, December 1, 2017

Även om de omfamnar sin favorittradition året runt, så jobbar Santa extra som taxichaufför till vardags. Merry stannar dock hemma.

– Högtiden tar aldrig riktigt slut för oss. När du är Santa och Merry Christmas så är det jul varje dag.

Paret träffades på en dejtingsagt 2009 och blev sedan snabbt förälskade.

– Han erbjöd sig att laga middag till mig och jag sa till mig själv att ”Det är inte många män som frivilligt lagar middag till en kvinna” och tänkte att jag funnit någon att satsa på, säger Merry. Jag drogs till hans humor och godhet.

Paret gifte sig 2011

Tidigare samma år hade Santas vän föreslagit att han skulle köpa en rödvit dräkt och agera som jultomte på en lokal restaurang för 40 dollar – strax under 400 kronor – i timmen. Efter att han träffat Merry föreslog Santa att hon skulle följa med honom till ett äldreboende för att se hur han arbetade.

– Jag förstod att han var en fin person redan när vi skrev på internet, men när jag såg honom med pensionärerna insåg jag att han stod för allt som jultomten ska – och det var helt otroligt att bevittna. Jag såg hur stort hans hjärta var – och blev kär direkt.

Last but not least, Santa and Mrs. Claus got to snuggle in! This is the 5th year I have been lucky enough to team up with The Santa Business, its always a joy! Thank you Santa & Mrs. Claus! Alice Drake

Posted by J Sallenbach Photography on Sunday, November 26, 2017

Året senare gjorde Merry sin pojkvän sällskap som julvärd – och 2011 gifte sig paret. Sedan dess har de levt lyckliga tillsammans – och julen verkar nu viktigare för dem än någonsin.

Känner du någon som också borde byta namn till något juligt? Tagga då den personen på Facebook, eller dela vidare artikeln till dina julälskande vänner!