Schäfer på rymmen snattade hundgodis – från matbutik

En del hundar har en tendens att rymma. Vovvar är ju som bekant riktiga busfrön, men som husse eller matte är det givetvis jobbigt när man inte vet vart ens sötnos tagit vägen. Som tur väl är slutar det oftast med en lättnadens suck.

Men vad gör du hundar när de sprungit iväg och är själva?

Det kan nog variera, men en schäfer i Älvsjö valde ett lite annorlunda hyss – som nu får tusentals svenskar att skratta.

Det var under söndagen som en matbutik i Älvsjö, strax söder om Stockholm, fick besök av en främmande och lite ovanlig kund – nämligen en schäfer på rymmen, vilket Dagens Nyheter skrivit om.

Polisen tillkallades

Det fyrbenta busfröt tog sig in i affären – och började äta av hundgodiset.

– Enligt personalen hade den sprungit runt där ett tag och sedan gått mot hyllorna med hundgodis och börjat mumsa i sig, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid polisen i Stockholm, enligt tidningen.

Pixabay

Till slut valde personalen att agera. Man satte fast den pälsbeklädda snattaren i ett koppel utanför butiken – och larmade polisen.

– Inte för att gripa hunden för snatteri då, utan för att de ville ha hjälp att hitta ägaren, berättar Eva Nilsson.

När en polispatrull anlände till platsen var situationen dock redan löst. Ägaren, som befann sig i närheten, hade lokaliserats i jakten på sin bortsprungna vovve. Man dessutom på en adress i närheten, skriver DN.

Wikimedia Commons

Det hela slutade alltså väl, men det blev ett litet äventyr för alla inblandade.

Vilket litet busfrö, men väl på rymmen gjorde schäfern kanske rätt i att mumsa i sig lite extra godis! Det hade kanske en annan också gjort om man fick chansen! Hundar är verkligen underbara, tryck nu gärna på dela-knappen om du håller med om det!