Skål! Nu får Sverige en egen mässa – för bubbel och champagne

.

Ingen har väl undgått bubbel-trenden som svept över Sverige de senaste åren? Varje krog med självrespekt erbjuder nu ett flertal olika bubbeldrycker i varierande prisklasser.

Idag behöver man inte hosta upp flera hundra för att få ett glas bubbel, som förut ofta bara fanns i champagne-form. Idag finns även de billigare, och minst lika goda, varianterna cava och prosecco.

Nu får vi svenskar till och med en egen bubbelmässa där man kan frossa i den underbara drycken!

En festival med fullt fokus på bubbel. Det låter nästan för bra för att vara sant, men den 5 oktober kan man besöka Svenska Mässan i Göteborg och gå på Sparkling Göteborg, mässan som enbart riktar sig till bubbelfantaster.

”Vi svenskar älskar bubbel”

Bakom Sparkling Göteborg ligger Svenska Dryckesmässor, som även ligger bakom succémässan Öl och whiskymässan.

– Vi svenskar älskar ju bubbel och drycken är större än någonsin. Därför ville vi skapa en ny och unik mötesplats där vi samlar mousserande vin i alla dess former under ett och samma tak, säger Stanley Wong, VD för Svenska Dryckesmässor i ett pressmeddelande.

Dricker bubbel året runt

Tidigare var bubbel förknippat med finare tillfällen, som till exempel nyårsafton eller födelsedagar.

Men idag dricker vi svenskar bubbel året runt och även vid lite mindre festliga tillfällen, vilket även ökat kunnandet om bubbel.

– Med detta ökade intresse för drycken tyckte vi det var dags att mousserande vin får ett eget unikt forum – Ett bubbelevent i Göteborg. Bubbel passar ju ihop med många olika smaker och på eventet kommer det också finnas några väl utvalda utställare med delikatesser som passar till mousserande vin, exempelvis choklad, ost och skaldjur, säger Stanley Wong i ett pressmeddelande.

Bildkälla: Shutterstock

Sparkling Göteborg äger rum mellan 11.00–22.00 den 5 oktober på Svenska Mässan i Göteborg.

Biljetter går att köpa här.

Vem vill du gå med på detta?

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får chansen att gå på bubbelmässa!