Skolchef från Umeå intervjuas av SVT, men håll nu ett öga på pojken till höger

Man kan aldrig veta vad som ska hända – speciellt inte om man är omgiven av barn och det är snö ute. Då kan de mest dråpliga incidenter inträffa inom loppet av någon sekund, så det gäller att vara på sin vakt.

Kolla bara in det här klippet (nedan) som nu mycket väl kan vara en blivande TV-klassiker!

Det är Språkskolan i Umeå som haft internationellt besök under veckan. Flera elever från Finland, Grekland, Spanien och Nordirland har bott hemma hos familjer i staden och på så vis fått uppleva svensk vinter på plats.

Både pimpelfiske och skoteråkning har stått på det fullspäckade besöksschemat. Med bakgrund av besöket blev skolans VD och chef, Siv Stenlund, intervjuad av SVT Norrbotten.

– Det här är ju väldigt exotiskt för de som kommer från Spanien och Grekland och Nederländerna, säger 61-åringen till TV-kanalen.

Men sedan spårade, bokstavligen talat, intervjun ur. Stenlund står och berättar om skolans verksamhet när en elev plötsligt kommer åkande på en sorts stjärtlapp.

SVT Norrbotten

Farten är minst sagt hög – och skolchefen får ingen som helst varning. Till synes helt utan förmåga att bromsa eller stanna dundrar pojken rakt in i Stenlund som försvinner ut bild och faller till marken.

”Tänkte nog ingenting”

Incidenten kan nu vara en blivande TV-klassiker – som tack och lov slutade väl.

– Det gick bra. Jag fick lite blåmärken på armen men annars var det bra. Ingen fara alls. Men vi hade en vansinnigt trevlig dag. Väldigt, väldigt trevligt, säger Stenlund till Expressen dagen efter händelsen.

Expressen: Vad tänkte du i det ögonblicket?
– Jag tänkte nog ingenting alls, haha. Jag försökte vara saklig och tänkte på vad det var jag skulle svara på, och hade fullt fokus på det och på reportern… och vi stod faktiskt just på stället där det finns risk att bli påkörd. Jag tänkte ingenting, jag skrek väl bara till tror jag, låter det som.

Hon säger att veckan har varit ett minne för livet för många av deras gäster. Att det slutade med en vurpa inför SVT:s kamera gör absolut ingenting.

– Det är ju lite roligt när folk faller, så det kan jag bjuda på, säger skolchefen.

Kolla in den snöpliga intervjun nedan!

[arve url=”https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/har-knockas-skolchefen-under-intervjun” aspect_ratio=”1:1″ /]

Det är svårt att hålla sig för skratt när man ser detta, men jag tycker att skolchefen är helt underbar som bjuder på sig själv på det här viset! Dela gärna om du håller med!