Skräcken: Dyngkåta jättespindlar invaderar nu människors hem – i desperat jakt på nya sexpartners

Det har varit en lång sommar med behagliga temperaturer, som på sina håll faktiskt håller i sig fortfarande.

Men den långa sommaren kan nu bokstavligt komma och bita oss i häcken – kåta spindlar kan nämligen komma att ta sig in i våra hem, skriver The Mirror.

Att vara rädd för spindlar kallas på läkarspråk araknofobi och betyder helt enkelt att man har en överdriven rädsla för spindlar. Det är en av de allra vanligaste fobierna och man uppskattar att ungefär var tredje person lider av araknofobi i större eller mindre grad.

Sexsugna spindlar invaderar hem

Sommarens temperaturer och det faktum att det fortfarande är milt väder för att vara september har gjort årets kull av husspindlar ovanligt stor.

Nu när det börjar bli lite kyligare så söker sig spindlarna gärna inomhus, till källare och andra utrymmen, för att para sig.

Husspindlars parningssäsong varar från september till slutet av oktober, vilket innebär att sexsugna spindlar nu invaderar hem i jakt på en sexpartner.

– Ser du en spindel som rusar över mattan hemma så är det troligtvis en hane som är på jakt efter en sexpartner, säger experten Richard Jones, till BBC.

Bildkälla: Pixabay

Helt ofarliga för människor

De kåta spindlarna må vara läskiga, men de är faktiskt helt ofarliga för oss människor.

Spindlarna är så små att deras käkar inte går att öppna såpass mycket att de skulle kunna bita tag i oss och deras tänder är för svaga för att kunna tränga igenom människohud.

– Det är som att en människa försöker ta en tugga av en basketboll ungefär, säger Richard Jones till BBC.

Vill man slippa spindlar i hemmet ska man se till att hålla rent hemma, spindlar trivs nämligen bäst bland klädhögar och damm.

Bildkälla: Wikimedia Commons

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se detta!