Slarvig bilist felparkerar – men polisen Emils klockrena ”hot” till svar hyllas nu av tusentals

Nästan alla som äger en bil har nog någon gång kommit ut och sett att det hamnat en lapp vid vindrutan. Det kan vara både trevligt och lite otäckt.

Jag har själv fått notiser om att någon kört in i min bil och då har ”förövaren” lämnat sitt telefonnummer, men även argare lappar om att jag ställt mig lite för slarvigt.

Vi måste alla hjälpas åt att sköta oss ute i trafiken. Det är ju trots allt för allas trevnad och säkerhet.

I Linköping var det häromdagen en person som slarvade just med hur han eller hon skötte sig i trafiken. Bilisten hade parkerat sin bil på en plats där den inte fick stå – och lämnade då en lapp vid vindrutan på vilken det stod ”Hämtar bensin”.

Huruvida det stämde eller inte förblir oklart. Polisen Emil valde den här gången dock att tro på slarvern, men lämnade dessutom ytterligare en anteckning på den redan fastsittande lappen.

Han skrev:

”Hej hej! Bilen är oskattad o har körförbud, åtgärda det med. Vi är i krokarna. Mvh Polisen”.

Facebook/Polisen Linköping

Det skämtsamma och helt klockrena svaret publicerades sedan på Linköpingpolisens Facebook-sida med Emils tillhörande kommentar:

”En av polisens viktigaste uppgifter är att förebygga brott. Här uppvisas en högst avancerad lappskrivningsmetod flexibelt framtagen på plats. Utvecklingskostnad för myndigheten: 0 kr. Jag noterar för nästa lönesamtal.”

En av polisens viktigaste uppgifter är att förebygga brott. Här uppvisas en högst avancerad lappskrivningsmetod…

Posted by Polisen Linköping on Monday, May 7, 2018

Över 1 000 personer har nu gillat, kommenterat och delat det underbara inlägget. Många verkar uppskatta att även polisen kan ha lite roligt emellanåt.

Här är några av reaktionerna:

– Lite humor på jobbet kan behövas ibland!

– Bäst!

– Underbar lapp!

Snåla inte nu, DELA om du också tycker att polisen Emils svar var klockrent!