Snarkar du eller din partner? Då har ni mycket bättre sex än genomsnittet, enligt ny forskning

.

Att ha en partner som snarkar kan vara bland det jobbigaste som finns i en relation. Den ena somnar gott varje natt och vaknar utvilad medan den andra får ligga och vrida sig i sängen med kudden över huvudet i ett försök att stänga ute ljudet.

Men det behöver inte bara innebära problem för förhållandet att den ena partnern väsnas nattetid. Par där den ena hälften snarkar har nämligen bättre och mer sex än andra par, skriver sajten Pretty 52.

Det är en studie utförd av Bensons For Beds i samband med ”National Stop Snoring Week” (Nationella Sluta Snarka-veckan) i Storbritannien som de intressanta resultaten presenteras. Studien utfördes över hela Storbritannien och visade att över 40 procent av brittiska par sover i olika sängar.

34 procent har bättre och mer sex

Studien visade även att 51 procent av de par som sover i olika sängar gör det för att den ena partnern snarkar.

Av de så svarade hela 34 procent av deltagarna att de har både bättre och mer sex sedan de började sova i separata sovrum.

Anledningen till mer och bättre sex kan enligt studien förklaras med att båda parter i förhållande sover bättre på egen hand, vilket också ger mer energi till sex.

Bildkälla: Shutterstock

Inte skapta för att sova tillsammans

Vi lever idag i en kultur där par förväntas sova tillsammans, och många skulle inte kunna tänka sig att sova utan sin älskade vid sin sida.

Men faktum är att människor inte riktigt är skapta för att sova tillsammans. Många av oss har olika sovvanor, rör på oss mycket i sömnen – och snarkar.

Dålig sömn kan leda till många negativa bieffekter, så om man upplever att man sover dåligt bredvid sin partner ska man inte vara rädd för att dela på sig ett tag.

– Ni kommer att sova bättre och få ett bättre förhållande, säger experten bakom studien till Pretty 52.

Bildkälla: Shutterstock