Sommaren är räddad: Nu kan du köpa svensk gin – med frisk smak av jordgubb och lime

.

Svenska Kopparbergs är kända världen över för sin cider, som finns i en mängd olika smaker.

Mest känd är kanske deras friska cider med smak av jordgubb och lime, som säljs över hela världen.

Nu tar Kopparbergs, som är kända för att hela tiden prova nya spännande saker, klivet in på den ständigt växande gin-marknaden.

Och man gör det med en gin inspirerad av deras populära cider – den smakar nämligen jordgubb och lime, skriver brittiska The Mirror.

En iskall cider hör sommaren till lika mycket som handplockade smultron och regn på midsommar. På senare år har även gin slagit sig in bland svenska sommarklassiker och finns i en mängd olika smaker.

Nu tar den svenska cidertillverkaren Kopparbergs också steget in i gin-skåpet, med sin klassiska cidersmak jordgubb och lime.

Bildkälla: Kopparbergs

Destillerad två gånger för att få rätt smak

Kopparberg Premium Gin släpps lagom till sommaren och har destillerats två gånger för att få en ”vågad, balanserad och torr London dry gin-aktig gin,” enligt Kopparbergs själva.

Utöver huvudsmakerna jordgubb och lime så har Kopparberg Premium Gin toner av enbär, citronzest och koriander.

För Kopparbergs själva var det självklart att släppa en gin med smak av just jordgubb och lime.

”Smaken vi vet att alla älskar”

– Vi är otroligt stolta över vår nya gin. Kopparberg är kända för smak och vi har jobbar hårt på att få till en gin med smaken vi vet att alla älskar, nämligen jordgubb och lime, säger Rob Salvesen på Kopparberg till The Mirror och fortsätter.

– Vi ser fram emot att folk fyller sina glas med vår gin och tillbringar många solnedgångar med att skapa minnen och vänner under sommaren.

Det här låter ju som en riktig dröm!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får den här livsviktiga informationen!