Stockholmare lade enorm brakskit i ansiktet på kollega – här är polisens dom

På de flesta arbetsplatser finns en viss jargong. Man skojar på ett visst sätt med varandra, vilket kan vara jätteroligt och ett sätt att komma närmare sina kollegor.

Men det gäller då att alla är med på noterna, annars kan det gå illa. Som i fallet nedan.

I norra Stockholm, närmare bestämt Sollentuna, har nämligen en man i 20-årsåldern blivit dömd för ringa misshandel. Detta då han tappat humöret och slagit en kollega efter att kollegan pruttat mannen i ansiktet.

Jargongen på arbetsplatsen har av den misshandlade beskrivits som ”grabbig med mycket skämt och tjafs,” enligt Mitt i.

Men i maj förra året verkar grabbigheten ha gått överstyr.

Lade av enorm brakskit

Det hela utspelade sig i lunchrummet på den verkstad där männen jobbade. Männen satt i samma soffa när den ene kollegan vände sig om med rumpan utåt och lade av ”en redig brakskit”, enligt ett vittne.

Bildkälla: Shutterstock

Prutten ska då ha skett i riktning mot ansiktet på kollegan, som tappade humöret och med hjälp av sina fötter föste ned sin kollega från soffan och sedan utdelade två slag mot huvudet.

Målsäganden hävdar att han hade ont i huvudet i flera timmar efter och att han var tvungen att sjukskriva sig från jobbet i tre veckor då han inte ville återvända till sitt arbete.

Nyckelvittne avgjorde målet

Den åtalade hävdar att prutten skedde väldigt nära hans ansikte och med vilje, och erkänner att han utdelat två lätta slag mot huvudet på sin kollega men nekar till att det ska ha rört sig om någon misshandel.

Då historierna skiljer sig åt har tingsrätten valt att gå på en tredje kollegas version, som bevittnade hela prutt-fadäsen, och bedömts som mycket trovärdig.

Gärningsmannen döms därför för ringa misshandel för de två slag mot huvudet han utdelat, efter att ha provocerats av kollegans brakskit.

Målsäganden yrkade först på 20 000 kronor i skadestånd, men det uteblir och tingsrätten har tilldelat mannen dagsböter.

Det är i skrivande stund oklart om kollegorna blivit vänner efter sitt prutt-bråk.

Vilka dårar det finns! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får läsa det här idag!