Sven Melanders oväntade avslöjande – om ärofyllda jobbet som julvärd

Vi har sett honom i Sällskapsresan, Nöjesmassakern och Snacka om nyheter – men aldrig som julvärd.

I podcasten Värvet berättar nu Sven Melander, 72, att det ärofyllda uppdraget i SVT dock är något han verkligen hade velat ta sig an.

– Sedan skulle jag väldigt gärna vilja ha en egen talkshow, säger den folkkäre skåningen.

Sven Melander är en av Sveriges mest folkkära skådespelare och komiker. På senare tid har han dessutom gjort sig känd som en vass tyckare – bland annat via sin populära Facebook-sida.

Sågar smutskastning kring corona

Nyligen skickade dessutom 72-åringen en sylvass passning till alla som sysslat med smutskastning under coronakrisen.

I podcasten Värvet berättar Melander att pandemin inte drabbat honom så hårt personligen, vilket även Kvällsposten skrivit om.

– Det är väldigt få av mina grejer som fått ställas in. Jag hade redan från början bestämt att det skulle bli en lugn vår då jag jobbat väldigt mycket de senaste åren, säger han.

Bild: Wikipedia

I sommar var det dock tänkt att skåningen skulle spela teater i Stockholms skärgård då ”Att angöra en brygga” sätts upp igen. Pjäsen skulle ha premiär den 18 juli.

– Men det är tveksamt om det blir av, säger Melander.

Vill vara julvärd

Under sin långa och framgångsrika karriär har han hunnit med det mesta. När 72-åringen, som tillhör en riskgrupp, väl tar sig ur karantänen finns det dock fortfarande ett par saker han vill hinna med i jobbet.

– Jag är lite ledsen att jag aldrig har fått vara julvärd, avslöjar Melander och fortsätter:

– Sedan skulle jag väldigt gärna ha en egen talkshow.

Arne Weise är Sveriges mest legendariske julvärd. Bild: Youtube

Skulle någon av de drömmarna bli verklighet för Sven Melander, så hade i alla fall jag suttit bänkad framför TV:n – det hade garanterat blivit både underhållande och intressant!

Håller du med om att den härlige skåningen hade passat som julvärd? Tryck då på dela-knappen så kanske det kan bli verklighet – redan nu i jul!