Svensk 82-åring tar inbrottstjuv på bar gärning i hallen – får en snilleblixt och lurar boven rakt in i fällan

Svensk 82-åring tar inbrottstjuv på bar gärning i hallen – får en snilleblixt och lurar boven rakt in i fällan

Plötsligt stod inbrottstjuven mitt i hallen.

Då klev Inge Thelen, 82, in i rollen som hyresvärd – och lurade tjuven rakt in i fällan genom att säkra hans fingeravtryck för polisen.

Krutgummans sylvassa genidrag har nu hyllats över hela Sverige.

Det var när 82-åriga Inge Thelen, som bor utanför Laholm, vaknade efter sin eftermiddagslur som hon märkte att en okänd man stod i hallen. Damen insåg omgående att det var en tjuv – men bestämde sig också direkt för att försöka behålla lugnet.

Tog rollen som hyresvärd

Därför hälsade hon helt enkelt på boven – och fick ett ”hej” tillbaka.

Inge hyr ut två rum i sitt gästhus och fick då en snilleblixt om att låtsas som att mannen nog var en eventuell hyresgäst som var där för att titta på ett av dem.

Bild: Pxfuel

Tjuven blev givetvis förvånad när den 82-årige kvinnan klev in i rollen som hyresvärd.

– Vi kollade på rummet mycket punktligt, säger Inge till Aftonbladet. Jag var extra tråkig och öppnade alla små dörrar och luckor.

Under tiden pratades man vid – och boven ska ha varit både glad och artig. Inge frågade bland annat om mannens familjesituation och han svarade att han hade två söner. Till slut bjöd hon till och med inkräktaren på något att dricka.

– Jag ville gärna ha hans fingeravtryck, berättar krutgumman.

Greps av polisen

När de satte sig ner började hon fråga efter mannens personuppgifter, men då fick han plötsligt väldigt bråttom.

– Han ville väl inte stå i min bostadskö, gissar Inge.

När tjuven lämnat så ringde hon polisen som också kunde gripa mannen en bit från huset. På sig hade han två av 82-åringens medaljer – en i koppar och en i silver.

Han misstänktes därefter för grov stöld, men Inges smarta agerande hindrade troligen boven från att stjäla ännu mer – eller komma undan helt.

Nu hjälps vi åt att hylla den här klipska krutgumman! Tryck på dela-knappen om du också imponerades av hennes list och mod!