Svensk kvinna får 3 000 kr i böter efter vansinnesfärd – hade akut toalettbehov

Det finns ju ett gammalt uttryck som lyder ”nöden har ingen lag.” Hur gärna man än kanske vill att det ska vara sant ibland så stämmer det ju faktiskt inte, vilket en 20-årig kvinna i Värnamo blev varse om när hon stoppades i sin bil av polis.

Anledningen? Hon körde i 140 kilometer i timmen på en 40-väg – för att hon var toanödig, skriver SVT.

Det var i Värnamo under förra sommaren som en polis blev omkörd av en kvinna som körde hela 100 kilometer för snabbt på en 40-väg. När patrullen stoppade kvinnan förklarade hon sitt lagbrott med att hon behövde gå på toaletten.

Svårt att hålla sig

Kvinnan sade till polisen att hon hade bråttom till en närliggande stormarknad där det finns toaletter, då hon lider av en sjukdom som gör det svårt att hålla sig ibland.

”Hon fick känningar, när hon kommit ett stycke hemifrån och ökade farten, för att så fort som möjligt komma fram till stormarknaden och dess toaletter”, står det i domen enligt SVT.

Tycker hon kunde åkt hem igen

Tyvärr trodde inte varken polis eller tingsrätt på 20-åringens förklaring utan hon döms nu för vårdslöshet i trafik och tvingas betala 3 000 kronor i dagsböter.

Enligt tingsrätten så fanns det andra alternativ än att köra i 140 kilometer i timmen, hon kunde exempelvis vänt om och kört hem eller stannat på någon av de intilliggande bensinmackarna.

Bildkälla: Shutterstock

Även om man inte ska bryta mot lagen så kan man ändå förstå kvinnans panik. Tryck nu på dela-knappen så dina vänner också får läsa den här tokiga nyheten!