Svenska forskare söker arga personer till ny studie

Alla känner vi ibland den där vreden komma krypandes i kroppen. Det kan vara när vi själva blir dåligt behandlade eller när vi ser någon annan råka ut för en orättvisa som vi blir redigt förbannade.

Men vissa har närmare till den känslan än andra och blir lättare arga.

Men nu kan man göra lite nytta med sin vrede – svenska forskare söker nu efter arga människor till en studie, skriver Aftonbladet.

Det är helt naturligt att bli arg emellanåt. Ibland känns det till och med som att det behövs – man bara måste få ur sig lite vrede då och då för att inte bli galen. De flesta av oss kan kontrollera sin ilska ganska bra och väljer sina strider. Men det finns också de som har svårt att hålla tillbaka sin ilska.

Kan bli jobbigt när man överreagerar

Att bli arg lätt kan absolut ha sina fördelar ibland men det kan också vara lite jobbigt när man överreagerar, vilket kan få negativa konsekvenser om man blir arg vid fel tillfälle.

Men det finns hjälp att få – via kognitiv beteendeterapi, eller KBT som det ofta kallas.

Söker nu argsinta personer

Dock är forskningen inte så långt fram när det gäller att fastställa exakt vilken behandling som lämpar sig bäst vid aggressionsproblem – och det är här som arga personer kan hjälpa till.

Forskare vid Linköpings universitet och Karolinska Institutet söker nu nämligen efter personer som har svårt att kontrollera sin ilska till en studie.

Studien ska utreda om det går att genomföra KBT på nätet för att hjälpa personer att få ordning på sin ilska.

Bildkälla: Pixabay

”Rör en stor grupp människor”

Studien sker online och går under namnet Ilskestudien. Alla som är över 18 och själva känner att de har svårt att kontrollera sin vrede kan söka.

– Det behövs mer forskning för att förbättra de existerande behandlingsformerna. Det här rör en stor grupp människor som lider av ett stigmatiserat problem, säger Hugo Hesser, biträdande professor i klinisk psykologi vid Linköpings universitet, i ett pressmeddelande enligt Aftonbladet.

Vad bra att det nu forskas ordentligt på området! Tryck nu på DELA-knappen så att dina argsinta vänner kan söka till studien!