Svenska kåtslaget under corona – män köper sexleksaker som aldrig förr: ”Penisringar och buttplugs”

Livet som singel kan vara tufft, särskilt nu under corona-tider när man uppmanas att inte träffa folk och när krogen stänger 22.30. Det är med andra ord inte helt enkelt att träffa en partner.

Pandemin har fått många branscher att gå på knäna, men en bransch som blomstrar är sexleksaks-branschen, något vi på Humorbibeln rapporterat om tidigare.

Bland annat har vi skrivit om hur sexdockorna säljer som aldrig förr och hur dildoförsäljningen skjutit i taket. Men även andra sexleksaker för män går åt som smör i solsken under det kåtslag som coronapandemin utvecklat sig till.

Det har länge varit tabu-belagt att köpa sexleksaker som man, men under coronavirusets framfart har företag kunnat notera hur tabut suddats ut allt eftersom.

”Ökat med 100 procent”

Männen som köper sexleksaker till sig själva under pandemin fortsätter att öka. Tidigare har branschen noterat ett uppsving när det gäller försäljning av sexdockor, men nu ökar även andra leksaker.

– Vi har ökat vår försäljning av sexleksaker som riktar sig till män med 100 procent, jämfört med förra året, säger Evelina Odle, PR-ansvarig på Mshop, till Expressen.

Vad är det då för sexleksaker som lockar männen att beställa?

Bland killar är det mycket penisringar, pumpar och buttplugs. Dock kan vi inte 100 procent veta om buttplugsen köps för eget bruk.”, skriver Carl-Magnus Öhrstedt, marknadschef på Vuxen, i ett mejl till Expressen. 

Bildkille: Shutterstock

”Positiv förändring”

Att man säljer fler sexleksaker än någonsin är inte bara positivt för affärerna, det är också ett tecken på att människor tar viruset på allvar och ett tecken på att tabut kring manlig onani är på väg att försvinna.

– Generellt sett har mäns sexualitet och onani pratats ner. Det har varit tabu för män och penisbärare att utforska sexleksaker, på samma sätt som kvinnor har kunnat. Men jag tycker att förändringen är väldigt positiv, säger Suzann Larsdotter, auktoriserad sexolog på RFSU, till Expressen.

Bildkälla: Shutterstock

Har du köpt någon sexleksak under pandemin? Eller känner du någon pilsk rackare som shoppat loss?

Tryck på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här!