Svenska Nikki, 24, tog jättelån för att förstora brösten – nu går hon back 44 000 kr i månaden

Svenska Nikki, 24, tog jättelån för att förstora brösten – nu går hon back 44 000 kr i månaden

Att ha full koll på sin ekonomi är inte alltid det lättaste. Det krävs ibland att man verkligen sätter sig in i var ens pengar hamnar och man skapar en rimlig budget innan det blir rejäl ordning på siffrorna.

De flesta av oss har dock spärrar som gör att vi inte är alltför slösaktiga, eller i alla fall har en förståelse för vad ens ekonomi klarar av. Har man inte ett femsiffrigt belopp på kontot så kanske det inte är läge att köpa en Thailandsresa, till exempel.

Det finns dock de som tar det här med att ”leva i nuet” lite väl långt – och då finns risken för att ens pengasituation minst sagt tar stryk.

Ett av de senaste bevisen på det här är 24-åriga Nikki från Stenungssund. Hon ställde nyligen upp i TV3:s program Lyxfällan med programledarna Frida Boisen och Magnus Hedberg.

Expressen rapporterar att de ställs inför det stentuffa uppdraget att få den skuldsatta kvinnans ekonomi på rätt köl – men det ska visa sig inte vara det enklaste. Hon drömmer själv om att bli Youtube-stjärna och att kunna försörja sig som så kallad ”influencer”, vilket ganska få lyckas med.

TV3

I stället jagas hon nu av Kronofogden och Inkasso.

– Vi kan ge dig hur många budgetar som helst som du ber om, men det kommer verkligen att krävas att du lägger om din livsstil totalt, säger Frida Boisen till Lyxfällandeltagaren, enligt Expressen.

Problemen började för ett antal år sedan när Nikki sa upp sig från sitt jobb och sin lägenhet för att flytta till Norge. Men flytten blev aldrig av – och Stenungsundstjejen, utan både bostad och försörjning, började ta lån.

Bland annat för att förstora brösten – och den onda spiralen bara fortsatte.

TV3

Nu gör det enorma skuldberget att Nikki går back med makalösa 43 900 kronor i månaden. En stor del av det hon spenderar pengar på är skönhetsprodukter, tobak och energidryck. På ett år går cirka 81 000 kronor till de tämligen onödiga ändamålen.

När programledarna summerar 24-åringens skuldberg så överträffar det dock alla farhågor. Hon ligger back 715 546 kronor.

– Jag tänker inte så mycket för jag vet ju att beloppet finns där, svarar Nikki när hon får frågan hur hon resonerar kring jätteskulden.

TV3

För att komma igång med sparandet ordnar Lyxfällan jobbintervjuer och en loppmarknad för 24-åringen, men för att få ekonomin på rätt köl kommer det givetvis att krävas betydligt större insatser.

Lyxfällan sänds på torsdagar klockan 20.00 på TV3 och Viafree.

Vad tänker du om Nikkis situation? Har hon gjort rätt som satsat på sitt utseende, eller är det snarare ren galenskap?

Tryck gärna på dela-knappen för att informera andra om hur viktigt det är att hålla koll på sin ekonomi!