Svenskt företag lanserar världens starkaste gin – med 82,5 procent alkohol

När man är sugen på en drink så är vi många som tycker att en bra gin & tonic är svårslaget. Det är en riktig klassiker som är svår att misslyckas med – och jag har otroligt många fina minnen från när man suttit med en iskall GT i handen.

Många har sina favoritsorter när det handlar om gin, men de flesta ligger på ungefär samma alkoholhalt – vanligtvis strax över 40 procent. Det finns dock ett fåtal som sticker iväg – och nu har ett svenskt destilleri tagit fram världens starkaste gin, skriver Aftonbladet.

Den populära enbärsspritdrycken är kanske mest känd som ingrediens i klassiska drinken gin & tonic. På senare tid har dock ett antal destillerier i världen tävlat om att ta fram den starkaste ginen. Nu har ett svenskt företag greppat ledningen.

Ett kraftfullt svar

Det handlar om destilleriet Smögen Whisky som tagit fram Strane ultra uncut – med hela 82,5 procent i alkoholhalt. Man har tidigare även haft ledningen med sin Strane London dry gin på 76 procent, men i februari passerades man av ett skotskt destilleri som lanserade en gin med 77 procent alkohol, enligt Ladbible.

Shutterstock

Smögen Whiskys nya, unika spritprodukt får anses vara ett kraftfullt svar på det här – och en indikation på att man vill vara det företag som producerar världens starkaste gin.

Rekommendationen kring Strane ultra uncut är att dricka den i små klunkar och att ha ett glas vatten vid sidan om.

Strane

Är det så att du vill testa den här spritdrycken måste du dock resa iväg. Den är för stark för att kunna säljas i Sverige och kommer därför bara gå att få tag på i Storbritannien – trots att själva destilleringen sker på den svenska västkusten.

Tagga nu en riktig gin & tonic-älskare i kommentarsfältet, eller dela vidare den här härliga nyheten till dina vänner!