Toppolitikern var homofob och emot samkönade äktenskap – nu erkänner han: "Jag är bög"

Toppolitikern var homofob och emot samkönade äktenskap – nu erkänner han: ”Jag är bög”

Alla har givetvis rätt att älska precis den man vill.

Jag ger i alla fall inte mycket för homofober och inskränkta personer som bara anser att deras egen läggning, eller sexuella preferens, är den enda rätta.

En del måste jobba på att bli mer toleranta och öppensinnade.

En sådan var länge USA-politikern Aaron Schock. Att jobba emot gay-rörelsen var länge en av hans viktigaste frågor i jobbet – men nu har 38-åringen i stället kommit ut som homosexuell.

Man brukar säga att ”det går snabbt i hockey”, men det går även snabbt inom politiken. Tydligen.

Fråga bara Aaron Schock. Han kallas nu hycklare på flera håll – eftersom han kommit ut som homosexuell. Det ska givetvis inte vara något som helst problem, men haken är den att han länge jobbat emot gay- och HBTQ-rörelsen. Den han nu alltså anslutit sig till.

Använde skattepengar otillåtet

Den nu 38-årige mannen var tidigare kongressledamot för republikanerna i USA, men lämnade sitt politikeruppdrag år 2015 efter att ha erkänt sig skyldig till att ha använt skattepengar i otillåtna syften, skriver TIME.

Under sin tid inom politiken sa Aaron Schock nej till samkönade äktenskap och han röstade dessutom emot ett uppmärksammat förslag som syftade till att gynna homosexuellas rätt till upprättelse om man blivit utsatt för hatbrott, enligt New York Times.

Det har dock florerat rykten kring 38-åringens egen läggning, men i flera intervjuer har han starkt dementerat att han skulle vara gay. Schock, som nu kommit ut som HBTQ-person, menar dock att ingen i hans närhet blev förvånad när han till slut valde att komma ut ur garderoben.

Lämnade rampljuset – tills nu

I ett Instagram-inlägg skriver den tidigare politikern bland annat:

”Det faktum att jag är homosexuell är en av de sakerna i mitt liv som behöver bekräftas tydligt för att få bort tvivel och för att visa vem jag är som person”.

Schock menar att han goda fysiska status – och att han är noggrann med sitt yttre – har fått många inom den amerikanska politiken att fatta misstankar angående hans läggning. Att det aldrig funnits en kvinna i 38-åringens liv har inte heller underlättat saken.

Efter att Schock lämnade politiken har han också tagit ett steg tillbaka från rampljuset, men hans sexuella läggning blev nyligen åter ett utrett samtalsämne då han sågs delta i HBTQ-sammanhang i Brasilien.

Vad tycker du? Är Aaron en hycklare, eller snarare modig? Tryck nu på dela-knappen för att berätta vad du tänker om saken!