Trebarnspappan får inget jobb – på grund av sin otäcka ansiktstatuering

Alla bör få möjligheten att visa framfötterna på arbetsmarknaden. Även om man skulle ha ett lite struligt förflutet, så kan det ju faktiskt bli bättring – och en andra chans är rentav nödvändigt i många fall.

Men för en tid sedan skrev vi om en jurist som inte kunde få jobb – på grund av att hon var för attraktiv. ”Män blir distraherade”, sa hon och trodde att en lösning skulle vara att försöka se sämre ut framöver.

Det finns också andra personer som behöver jobba på sitt utseende innan jobberbjudandena börjar trilla in, men däremot på ett lite annat sätt.

En av dessa är Puk Kireka. Den 31-årige trebarnspappan har suttit fängslad i 5 år och kallar sig själv för en ”gangster”. Han har synts bära gänget Mongrel Mobs märken – och har nu dessutom tatuerat in deras slogan ”Notorious”, vilket betyder ”Ökänd”, i ansiktet.

– Jag vet att det kommer bli svårt att få jobb med mina tatueringar, säger han enligt Daily Mail.

Bildkälla: Facebook

Efter att själva tatueringen var gjord fick Puk Kireka blodad tand och valde senare att även färglägga bokstäverna i illrött.

Kommer alltid vara en gangster

Sedan han kom ut ur fängelset menar pappan dock att han är fast besluten att förändra sitt liv.

– Jag vill bli hälsosam, se bra ut och må bra.

Bildkälla: Facebook

Även om det minst sagt är tufft i dagsläget, så hoppas nya zeeländaren på att kunna jobba inom sportindustrin framöver.

– Jag kommer alltid vara en gangster, men det är viktigt att visa att vi kan leva bättre liv. Jag vill få med mig några av de andra på den bättre livsstilen, menar Puk Kireka.

Bildkälla: Facebook

Men han är inte helt ensam. Även Mark Cropp har uppmärksammats världen över för sin ansiktstatuering. Efter en festkväll i fängelset, då man drack hemgjord alkohol, så hade han en tatuering som täckte så gott som halva ansiktet.

Efter mycket om och men vände dock lyckan – och Mark fick jobb på en kycklingfarm. Vem vet – det kanske även är lösningen för Puk Kireka. Vi håller givetvis tummarna, så får vi se hur det går.

Vad tycker du om ansiktstatueringar? Ska man göra det man känner för, eller är det ren galenskap? Dela gärna och ge oss din åsikt i kommentarsfältet, men var vänlig och försök hålla god ton!