Trutarna snodde mannen glass – då polisanmälde han fåglarna: ”Blev så förbannad”

Glass hör sommaren till. Få saker bättre än att strosa runt på stan med en god glass i handen och solen som värmer en.

Men för en man i Varberg fick den idylliska promenaden ett abrupt slut – när ett gäng trutar attackerade mannen och stal hans glass.

Mannen har nu polisanmält fåglarna, skriver Expressen.

Det var den första maj i år som mannen, hemmahörandes i Varberg, begav sig ut på torget i Varberg för att köpa en mjukglass att mumsa på i vårsolen. Men då dök trutligan upp och stal glassen från mannen. Mannen blev såpass förbannad att han nu polisanmält fåglarna.

”Blev så förbannad”

För Expressen berättar mannen om stölden.

– Helt plötsligt kommer det en stor trut och tar glassen som jag håller i handen och flyger i väg. Det var en mängd trutar. Det verkade vara lite olika arter. Ett större gäng som attackerade mig bakifrån.

Bildkälla: Pixabay

Stort problem med fågelligor

Just torget i Varberg verkar ha blivit ett problemområde där måsar och trutar ställer till med stora besvär för torgets restaurangägare.

– De bits, attackerar och jagar efter människor. Det har blivit ett allt större problem i Varberg. Nu har vi börjat skjuta på dem med vattenbazooka, och så har vi lagt ut långa pinnar på borden som kunderna kan vifta med. Kunderna är förtvivlade, säger Peter Blomqvist, som driver Café Mignon på torget.

Bildkälla: Pixabay

”Överfallen och rånad”

Polisanmälan rubriceras som ”stöld utan inbrott” och i anmälan står det att mannen blev ”överfallen och rånad av stora trutar”.

Det står även:

”En hel liga. Det går tydligen inte att få äta mjukglass där pga denna kriminalitet. Förjävligt! Man borde få kunna göra det, anser jag”.

Polisens spår består av en fläck på marken från glassen, men sedan slutar spåren.

– Jag fattar naturligtvis att de inte kan ställas inför rätta, men jag var så förbannad. Jag var inställd på att äta glassen, säger mannen till Expressen.

Mannen blev så less att han inte ens ville köpa en ny glass.

– Jag blev ganska arg. Då var det ingen mening med att köpa en ny, säger mannen till Expressen.

Vissa personer älskar verkligen glass – och vissa fåglar också verkar det som!

Tryck nu på DELA-knappen så dina vänner också får läsa detta!