Turisten gnäller på ”utländska duschar” – då ser han detalj och inser pinsamma jättetabben

Som turist gäller det att ta seden dit man kommer. Som utlänning kan man liksom inte förvänta sig att allt ska vara anpassat utefter hur man är van vid att saker och ting ska fungera, utan man kan behöva göra lite uppoffringar kring sina rutiner.

Det här kan handla om allt från kösystem till hur man handlar i mataffärer eller på vilket sätt badrummen är konstruerade. Vissa av er har säkert råkat ut för någon sådan här ”krock” då man verkligen blir varse att en del grejer inte fungerar likadant när man är på semester.

En person som råkade ut för precis det här, vilket nu blivit en ”snackis” i ett helt land, är britten Hamish Carruthers. Han är på semester i den vietnamesiska huvudstaden Hanoi – och stötte då på ett problem som han ville dela med sig av, skriver Unilad.

I en stor Facebook-grupp för både turister och lokalbefolkningen i staden så skrev Hamish ett inlägg som nu spridits vidare av tusentals – på grund av en rolig, tillika pinsam, detalj.

Hamish Carruthers

Man kan säga att han hade missuppfattat hur en viss mojäng i de vietnamesiska badrummen fungerade. I sitt inlägg skrev turisten:

”Jag har varit i Hanoi i nästan en vecka nu och jag älskar det. Det enda jag har att klaga på är duscharna. Jag tycker verkligen att man ska försöka spara vatten för miljön, men att behöva hålla inne en knapp för att få vattnet att komma känns lite väl extremt. Det kyliga vattnet gör mig inte så mycket, men varför är duscharna så låga? Man måste ju luta sig ner för att tvätta håret och ansiktet. Jag har testat två olika hotell nu och båda har haft samma duschar. Vad är er andras åsikt om de här vietnamesiska duscharna?”

Givetvis handlade det dock inte om någon vattensnål dusch för extra korta människor, utan en slang som är ett populärt badrumstillbehör i sydöstra Asien. Det är till för att tvätta sig i rumpan med, alltså en slags bidé. På så vis sparar man toalettpapper och många menar dessutom att man blir extra ren och fräsch.

Hamish Carruthers

Kommentarerna från lokalbefolkningen fullkomligt strömmande in efter Hamish inlägg. De allra flesta hade roligt åt hans konstiga misstag och det skämtades hejvilt.

Den där ska snygga till efter att du skitit – inte fräscha upp ansiktet eller tvätta håret!”, skriver en användare.

Det hela har nu lett till många skratt, men ingen större skada verkar vara skedd. Vi får väl vara glada att Hamish inte misstog toalettborsten för en rygg- eller tandborste.

Jag tycker i alla fall att detta var riktigt roligt. Den här formen av kulturkrockar är alltid kul! Tryck nu på dela-knappen om du håller med, eller tagga en kompis som hade kunnat begå exakt samma misstag!