Undersökning visar: Ford-ägare kör överlägset sämst

Det finns dårar lite här och var ute på vägarna – och jag är nog inte ensam om att ha skrikit både det ena och det andra i frustration bakom ratten. Ibland kan man undra varför det ska vara så svårt att bete sig och förhålla sig till lagarna när man sitter i sin bil.

Frågan är vilka människor som kör allra sämst.

För en tid sedan skrev vi om en svensk rapport i vilken man kom fram till att BMW-ägare är de värsta bilförarna – men nu kommer en ny undersökning från Storbritannien som slår fast att det är personer i Ford som är mest usla av alla, skriver Ladbible.

BMW-förare kör oftast för fort

Bilförsäljarföreget Peter Vardy har genomfört en undersökning med 2 000 bilister. Då kom man fram till att Ford-ägare är de värsta förarna ute på vägarna. De gav sig själva betyget 7,3 av 10 angående hur skarpa de är bakom ratten, men menade att andra bilister endast förtjänar en sexa.

Public Domain Pictures

Att man såg sig själv som något vassare än förare av andra märken återkom dock hos samtliga – förutom Smart-ägare. Studien fick dessutom fram att BMW-entusiaster var mest benägna att köra för fort eller agera respektlöst i trafiken.

När det handlar om kön, som man också studerade, så visade det sig att män är 10 procent mer sannolika att åka fast för fortkörning – även om de själva i stort ansåg sig vara betydligt skickligare bakom ratten än kvinnor.

Ford-ägare har oftast anmärkningar

Claire Rogan, digital marknadschef på Peter Vardy, menar att diskrepansen mellan bilisters faktiska förseelser och anmärkningar kontra hur de ser på sina egna förarfärdigheter är något som borde väcka oro.

– Vår forskning visar att människor ser sig själva som bättre förare än sina medtrafikanter. Att vara försiktig och uppmärksam bakom ratten ska alltid vara det viktigaste när man har kontroll över en bil, tycker hon, enligt Ladbible.

Wikipedia

Endast 55,4% av Ford-ägarna i undersökningen – vilken var den betydligt sämsta noteringen – hade inga prickar eller anmärkningar kopplade till sitt körkort.

– Säkerhet är en nyckelfråga för Ford. Vi uppmanar våra kunder att köra ansvarsfullt och att följa gällande lagar och regler, säger en talesperson för det välkända bilmärket till Ladbible.

Ser du en Ford ute i trafiken, så bör du nog helt enkelt se upp! Tryck nu på dela-knappen så att även dina vänner får se det här!