Ungdomar i Söderköping kastar ägg på hus och bilar – då straffar polisen dem på ett magiskt sätt

Om det är någon specifik yrkesgrupp i Sverige som jag tycker får för lite beröm och uppskattning, så är det polisen. De har inte skrivit lagarna, utan ska bara utföra sitt jobb utifrån riktlinjer, men bemöts ofta med kritik och negativa åsikter.

Människor får givetvis tycka precis vad de vill, men jag hävdar att våra svenska poliser generellt är omhändertagande och fina personer som lägger ner ett fantastiskt och välbehövligt jobb.

Mycket av det som ordningsmakten gör handlar om rutin. Någon grips, tas till stationen – och sedan tar rättsystemet över, men ibland tänker även poliser utanför boxen och gör något som överraskar.

Så blev det under Halloween-firande i Söderköping – och nu hyllas det klockrena initiativet.

Det var i förra veckan som polisen i Söderköping fick flera samtal från boende i staden om att ett 20-tal ungdomar gått bärsärkagång mot både hus och bilar som man attackerade med ägg, skriver NT.

”Bra sätt att markera”

När polisen anlände till platsen så tog de ”snorungarna” på bar gärning. De drygt 20 gärningsmännen fick dessutom lära sig en välbehövlig läxa. Polisen såg nämligen till att ungdomarna städade upp efter sig – alla nersmutsade hus och bilar skulle bli skinande rena igen.

Pixabay

Enligt polisen var det ett sätt för dem att visa på rätt och fel.

– Just när det gäller ungdomar är det ett bra sätt att markera. I ett så stort gäng är det lätt att inte se sitt eget ansvar i det som händer, därför är det positivt att polisen kan förklara att alla har ansvar för sina egna handlingar, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik till tidningen.

Klockrent gjort

Man hoppas nu från polisens sida att ungdomarna fått lära sig vett och etikett.

– Vid ett sådant här tillfälle kan det också vara så att man sammanfört de drabbade och de som gjort det, vilket ofta resulterar i en större förståelse för vad man gjort och att det inte är okej, säger Thomas Agnevik.

Jag tycker att det här var klockrent gjort av polisen. Genom att låta ungdomarna städa upp efter sig kanske de insåg att det inte är så roligt för de drabbade att få hus och bilar nedsmetade med ägg.

Polisen gjorde helt rätt, enligt mig! Tryck nu på dela-knappen om du håller med och vill hylla polisens initiativ!