Vad gör mest ont – en rejäl pungspark eller att föda barn? Nu har vi äntligen fått svaret!

Som man har jag genom livet fått ett antal rejäla smällar mellan benen. Tack och lov har det aldrig handlat om någon spark, men både fotbollar och puckar har letat sig in där – och satan vad ont det har gjort. Det är så att det flimrar framför ögonen och det känns som att smärtan aldrig ska släppa!

Samtidigt vet jag hur förbannat ont det kan göra att föda barn. Det har min fru sannerligen berättat för mig och jag tror henne fullt ut. En tid efter att hon födde vårt första barn fick jag dessutom testa att sitta i maskin som simulerade smärtan som min fru hade känt – och det var nästan så att man ville svimma.

Varken en pungspark eller att föda barn är skönt – det ska gudarna veta. Jag tänker själv inte jämföra i och med att även smärta varierar från person till person, men nu har en studie slagit fast vad som ska göra mest ont.

Om man vill tro på det här eller inte är givetvis frivilligt! Det verkar inte heller vara världens mest utförliga studie, men att yrkesmän i alla fall undersökt saken och dessutom kommit fram till ett svar tycker jag gör det värt att i alla fall nämna.

Det är AsapSCIENCE som förklarar att smärta är något väldigt individuellt. Vi alla upplever det på olika sätt och det påverkar dessutom våra kroppar i olika bemärkelse. I en studie ska man ska dock ha frågat ett antal kvinnor om de, fokuserat på smärtan, kan tänka sig att föda barn igen. Då ska 93% ha svarat ja.

Nu säger ju myten att kvinnor har högre smärttröskel än män, men resultaten här är ändå slående.

Graviditeten kan vara jobbig

När män fick frågan om de ville ha en ny pungspark, så var det enbart 2% som svarade ja.

Med andra ord – att få en spark mellan benen gör betydligt ondare än att föda barn.

Givetvis – och det här ska understrykas – så är ju den här undersökningen gjord på ett skämtsamt och klacksparksmässigt sätt. Vad som gör ondast är nog omöjligt att säga, men när män och kvinnor får frågan så visar det sig att en pungspark är det som man allra helst inte vill uppleva igen.

Det här har dock kritiserats på olika håll, enligt Snopes.

Nu är det ju enorm skillnad på resultaten av de båda ”händelserna”. Kvinnor föder ett barn medan en spark mellan benen snarare kan leda till det direkt motsatta. Graviditeten, som också kan vara jobbig, håller ju dessutom på i cirka 9 månader.

Män bör hylla kvinnor

Så ja, även om den här sannolikt mindre seriösa studien säger att en pungspark gör ondast, så får man verkligen konstatera att kvinnans smärta går till något betydligt mer vettigt och nyttigt. Att få ett barn är ju det mest fantastiska som kan hända!

Så ta nu det här med en klackspark. Jag tänker aldrig sluta avguda min fru för att hon fött våra barn – och jag skulle definitivt hellre ta 10 pungsparkar än att jag inte fick somna jämte henne varje kväll.

Alla vi män bör faktiskt högakta kvinnornas jätteinsats i samband med graviditet och barnafödande. Så var inte snål nu, DELA om du håller med!