Vännerna hittar bortsprungen katt – då avslöjas pinsamma misstaget

Sophie Johnson hade på Facebook skrivit ett inlägg i vilket hon uppmanade sina vänner att hålla utkik efter hennes bortsprungna katt Lentil. Intill texten kunde man också se en bild på den söte missen.

När hon väl fick höra att hennes lille älskling setts i närheten av ett bostadshus åkte Sophies vänner dit för att leta upp Lentil. Snart lyckades duon också hitta honom – trodde man.

För bra för att vara sant?

Efter att Lauren och Charlie, som omgående begav sig till platsen, plockat upp katten och placerat honom i bilen så skickade man ett SMS till Sophie med de glada nyheterna, vilket The Mirror rapporterat om.

Public Domain Pictures

”VI HITTADE HONOM!”, skrev vännerna.

”Nej? Nej?”, blev svaret från Sophie, som nästan trodde det var för bra för att vara sant. ”Kan ni skicka en bild?”

Lauren och Charlie tog ett foto tillsammans med katten och skickade till Sophie.

”Jag skakar! ÅH HERREGUD, det är verkligen han!”, skrev den nu överlyckliga kattägaren. Snart skulle ju hennes Lentil vara hemma igen.

Trodde alla.

Hade tagit fel katt

När vännerna skulle lämna området där man hittat katten så kom dock en person utspringande från ett av husen och ropade att den där katten levt där i 1 år. Med andra ord var det alltså fel katt man hade tagit. Den var dock så slående lik att till och med Sophie trodde att det var just Lentil.

Snart tvingades vännerna därför återkomma med de trista nyheterna. Sophies reaktion var dock relativt sansad.

”ÅH HERREGUD! Tänk att se någon stjäla din katt.”

”Jag vet. Vi skäms”, blev svaret från de nu skamsna vännerna. ”Vi stal fel katt, vi ber om ursäkt, men kommer fortsätta leta”.

Det hela slutade dock inte här. Något senare dök det upp ett inlägg i en Facebook-grupp för invånarna i den skotska staden.

”Elakt och fegt”

En viss kattägare var allt annat än glad.

”Någon försökte precis stjäla vår katt Railey. Tack vare våra underbara grannar, så kunde det hela avstyras. Vi känner till att det finns en bortsprungen katt i området som liknar vår och vi beklagar den förlusten, men att åka hem till någon annan och försöka stjäla ett djur är bara elakt och fegt”, skriver personen.

När Lauren, som var den som tog fel katt, såg inlägget replikerade hon med att det givetvis inte var meningen, att man släppte ut katten så fort man fick reda på misstaget – och att det hela faktiskt ändå är ganska roligt.

Vad tänker du om det här? Berätta vad du tycker i kommentarsfältet, eller DELA vidare den här roliga nyheten till dina vänner för att se vad de har för åsikt!