Våren är räddad: Nu släpps rosévinet som smakar gin & tonic!

Det må fortfarande vara kallt utomhus men solen har börjat skina allt starkare över vårt avlånga land och man kan känna hur våren verkligen knackar på dörren.

Något som är väldigt starkt förknippat med svensk vår är att uteserveringar på krogar och caféer äntligen öppnar efter en lång, kall vinter.

Med uteserveringar är det även dags att låta rosévinet flöda, tillsammans med en och annan gin & tonic.

Från och med nu behöver man dock aldrig mer välja mellan de två smarriga dryckerna – man kan nämligen köpa rosévin med gin-smak, skriver sajten Pretty 52.

Trots att vi fortfarande befinner oss i vintermånaden februari så börjar det ändå kännas som att våren är på ingång. Vi kan äntligen börja ana slutet på den mörka vintern och blicka fram mot ljuva dagar och kvällar på soldränkta uteserveringar.

Behöver inte välja

Om man vanligtvis brukar tveka på om man ska beställa en gin & tonic eller ett svalkande glas rosé så behöver man inte längre misströsta.

Den engelska vintillverkare Echo Falls släpper nu nämligen gin & tonic-rosévin!

Bildkälla: Facebook

”Försmak av sommaren”

Vintilverkaren, som är känd för sina speciella viner, har nu tagit fram vad de själva kallar för ”en försmak av sommaren.”

”Som gjorda för varandra! Vi har tagit vårt fruktiga rosévin och adderat lite frisk gin-smak, allt för att du ska få en försmak av sommaren!” skriver de på sin Facebooksida.

Flaskan kommer, utöver att ha viss smak av gin, även innehålla toner av jordgubbar och hallon – precis som en härlig sommardag!

Bildkälla: Shutterstock

Vilka underbara nyheter – precis vad jag behövde en onsdag i februari!

Tryck nu på dela-knappen så att dina vänner också får se detta!