Varningen: Dyngkåta spindlar invaderar nu människors hem – i jakt på nya sexpartners

Sommaren har dröjt sig kvar på många håll i landet och fortfarande är kvällarna ganska ljumma på sina platser. Men nu kan den långa sommaren komma och bita oss i häcken, speciellt om man är skraj för spindlar.

Den långa sommaren har lett till ett större antal husspindlar, som nu under hösten börjar söka sig inomhus för att para sig vilket kan leda till en spindelinvasion i hemmen, säger experten Richard Jones till The Mirror.

Att vara rädd för spindlar kallas på läkarspråk araknofobi och betyder helt enkelt att man har en överdriven rädsla för spindlar. Det är en av de allra vanligaste fobierna och man uppskattar att ungefär var tredje person lider av araknofobi i större eller mindre grad.

Sexsugna spindlar invaderar hem

Sommarens temperaturer och det faktum att det fortfarande är milt väder för att vara september har gjort årets kull av husspindlar ovanligt stor.

Bild: Wikimedia Commons

Nu när det börjar bli lite kyligare så söker sig spindlarna gärna inomhus, till källare och andra utrymmen, för att para sig.

Husspindlars parningssäsong varar från september till slutet av oktober, vilket innebär att sexsugna spindlar nu invaderar hem i jakt på en sexpartner.

– Ser du en spindel som rusar över mattan hemma så är det troligtvis en hane som är på jakt efter en sexpartner, säger experten Richard Jones, till BBC.

Helt ofarliga för människor

De kåta spindlarna må vara läskiga, men de är faktiskt helt ofarliga för oss människor.

Spindlarna är så små att deras käkar inte går att öppna såpass mycket att de skulle kunna bita tag i oss och deras tänder är för svaga för att kunna tränga igenom människohud.

– Det är som att en människa försöker ta en tugga av en basketboll ungefär, säger Richard Jones till BBC.

Bild: Flickr

Vill man slippa spindlar i hemmet ska man se till att hålla rent hemma, spindlar trivs nämligen bäst bland klädhögar och damm.

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se detta!