Veganen åt endast kött under kort period – och nu mår hon betydligt bättre

Att människor förhåller sig till olika dieter, matvanor och hälsokurer är givetvis upp till var och en. Vad andra sätter i sig är deras ensak och något vi andra får respektera – även om jag själv inte kan förstå mig på hur man kan leva utan att äta kött.

Att kasta något saftigt på grillen är ju det bästa som finns!

Jag blir gladare av korv, stekar och biffar helt enkelt. Att helt och hållet käka veganskt är alltså inget för mig. Det verkar nu dessutom en välkänd vegan skriva under på – efter att hon testat att leva på endast animaliska produkter under 30 dagar.

Alyse Parker har varit vegan i nästan fem år, vilket innebär ett liv helt utan kött och andra produkter som kommer från djur. Engagemanget för den numera populära livsstilen har gjort henne världskänd – och influencern har nu 730 000 följare på Youtube samt 208 000 fans på Instagram.

På senare tid har Alyse Parker dock väckt stor ilska hos andra veganer, skriver Ladbible. Anledningen är att hon testat en så kallad ”kött-diet” under 30 dagar.

”Efter att ha varit vegan i nästan fem år så vet jag hur det är att förlora mig själv i en identitet som har att göra med en matkultur – och att på så vis tappa öppenheten gentemot andra intryck”, säger hon, enligt sajten.

Till slut, efter lång tid som heltidsvegan, tog nyfikenheten över – och Alyse testade en månad med endast animaliska produkter. Typ kött och frisk.

”Jag tror på att uppleva saker och ting på egen hand och att skapa sig en egen känsla för något innan man bildar sig en uppfattning om det. Kött-dieten hörde jag om genom en vän som delade med sig av alla fördelar han upplevde genom att förhålla sig till den”.

Hon medger att det var en kamp att börja äta kött igen, men när experimentet väl var igång så var det sedan nästan svårt att sluta. Alyse berättar att skiftet från att endast äta veganskt till att bara äta kött har fått henne att må bättre mentalt, känna sig mer fokuserad, hälsosam och frisk.

”Jag hoppas att även andra ska våga testa nya perspektiv”, säger hon.

Shutterstock

Det hela blev inte direkt väl mottaget hos Alyses ilskna veganföljare.

”Att äta kött är inget man bara testar igen. Det är att döda djur för mat. Det är att döda naturen. Det finns inget hälsosamt i det”, menar en person.

”Vidrigt. Djuret ville leva vidare. Du borde skämmas för att göra så här mot veganismen”, tycker en annan.

Vad tänker du om det här? Dela nu vidare artikeln för att berätta vad du tycker om saken!