Vilt slagsmål i matbutik – över sista toalettrullarna

Coronaviruset har kopplat ett järngrepp om världen.

Hela områden sätts i karantän, människor stannar hemma från jobbet, landsgränser och verksamheter stängs – och sjukvården går på många håll på knäna.

Läget är kritiskt, minst sagt – och många bunkrar nu med varor för flera veckor. Det leder dock till kontroverser och bråk.

Vi är många som sett hur hyllorna börjat tömmas i vår lokala matbutik. Konserver och toapapper går åt som aldrig tidigare – och det är tydligt att människor bygger upp lager där hemma för att vara förberedda inför en eventuell, långvarig karantän.

Storbråk – om toalettpapper

Italien är värst drabbat i Europa, men även länder som Norge och Danmark har stängt sina gränser. I Sverige är vi i skrivande stund upp i tre dödsfall på grund av smittan. Även på andra sidan jorden, i Australien, har viruset fått enorma konsekvenser.

Bild: TraDoc

Toalettpappershyllorna har tömts över hela landet – på bara några minuter, enligt BBC. Folk har köpt så pass mycket att myndigheterna fått gå ut och be invånarna att sansa sig. En del butiker har dessutom infört gränser på hur mycket man får handla.

Polis kallades till en affär över bråk om toalettpapper. Det ska ha gått riktigt vilt till, skriver BBC. Så sent som i fredags uppstod det dessutom hotfull stämning på ett apotek i Värmland över att handspriten var slut. Även då tvingades ordningsmakten ta sig till platsen.

En del människor verkar helt enkelt inte kunna hantera den här situationen. I tuffa tider är det dock extremt viktigt att vi håller ihop, så se nu till att ta hand om dina nära och kära – men bråka framför allt inte om toalettpapper i mataffären.

Vad tycker du om det här? Tryck nu på DELA för att berätta vad du tänker!