Vitt vin, rödtjut och bubbel på lösvikt hos Systemet – nya förslaget får svenskarna att jubla

.

Det är många svenskar som är trötta på Systembolaget och alkoholmonopolet i Sverige. Det är jobbiga öppettider, ölen är ljummen, spriten är dyr och mycket som behöver beställas.

Nu kommer dock ett nytt förslag som kanske kan få fart på saker och ting, för vem hade inte älskat om man kunde köpa vin på lösvikt hos Systemet?

Det föreslår vinexperten Mikael Mölstad i en krönika på Expressens Allt om vin.

På senare tid har det blivit allt vanligare med tappkranar på vinbarer i Sverige. Mest en fräck trend, kanske många tror – men det finns faktiskt ytterligare en anledning till att den härliga upphällningslösningen nog är här för att stanna.

Slipper hantering av flaskor

Det handlar om att värna miljön, vilket Mikael Mölstad utvecklar i sin krönika.

Tappkranen med vin är nämligen kopplad till en ny typ av behållare under disken. Denna återvinningsbara lättviktsbehållare fylls direkt hos vinproducenten som då slipper all hantering av flaskor”, skriver han på sajten Allt om vin.

Bild: Shutterstock

De här behållarna kan spara upp till 40 kilo i fraktvikt – och finns i storlekar från 10 till 30 liter. Det finns dessutom stora fördelar, i alla led, med den här lösningen, hävdar Mikael Mölstad.

Experten lägger därför fram förslaget att det här kanske vore något att anamma för Systembolaget.

Då kunde kunderna komma med egna flaskor och dunkar till butiken för att fylla på. Men då kan ju inte vinerna lagras, tänker du. Nej, och det behövs knappast eftersom det påstås att nittio procent av allt vin ändå är uppdrucket inom några dagar efter köpet”, skriver han.

Bild: Pixabay

Krönikan har fått massvis av svenskar att jubla – och förslaget verkar i huvudsak tas emot positivt bland landets vinkonsumenter. Inte undra på det – den här upphällningslösningen är ju faktiskt helt klockren.

Vitt vin, rödtjut och bubbel på lösvikt – visst låter det underbart? Tryck nu på dela-knappen om du hoppas få se det här på Systembolaget inom kort!