1 smiley sticker ut från de andra – men väldigt få hittar den inom 10 sekunder: Lyckas du?

På senare tid har jag börjat sitta allt mer med tankenötter, utmaningar, korsord och sådant där som verkligen får ens hjärta att jobba på helvarv. Jag inbillar mig att det håller ens sinne fräscht och att sådant där är extra viktigt i en tid där teknik hjälper oss med det mesta.

Det kan handla om ganska simpla grejer och behöver inte vara så komplicerat. Det viktiga är att man får låta geniknölarna gnuggas en stund – och det skadar givetvis aldrig att kittla sin inre tävlingsinstinkt.

Den här bilden (nedan) är i all sin enkelhet ett perfekt exempel på sådant som kan ge oss en välbehövlig paus på jobbet eller i filmtittandet. Att bara glo in i en skärm hela dagen kan vara ansträngande – och då behöver man få stimulera hjärnan på ett lite annat sätt en stund.

Att ta sig an optiska illusioner, bildpussel eller synvillor kräver att det som finns innanför pannbenet samarbetar på bästa sätt med ögonen.

Enligt Youtube-kanalen EG Mines klarar de allra flesta inte av att lösa den här kluringen inom 10 sekunder. Jag lyckades precis – men det är faktiskt inte så enkelt som man kanske kan tro vid första anblick.

En speciell detalj

Det är då en bild som föreställer totalt 152 glada smileys. En av dem är dock lite gladare än de andra, om man kan säga så. Den sticker i alla fall ut lite jämfört med de övriga – och även om det inte är helt lätt att hitta den så kan jag garantera att de skiljer sig åt. Det är främst en viss detalj man ska hålla utkik efter!

Så! Lyckas du hitta smileyn som sticker ut från de andra? Du har 10 sekunder på dig!

Lyckades du hitta smileyn som sticker ut inom 10 sekunder?

Svaret kommer här nedanför! Titta innanför den röda cirkeln – ögonen är större på smileyn som sticker ut.

Klarade du det? Tryck då på dela-knappen, eller skicka vidare den här utmaningen till dina vänner!