1 symbol hör inte hit, men väldigt få hittar den inom 10 sekunder: Lyckas du se detaljen?

Under den senaste tiden har jag allt oftare satt mig med små tankenötter, utmaningar, korsord och sådant där som liksom får ens hjärna att arbeta på helvarv.

Jag inbillar mig att det håller ens sinne alert – och att sådant där är extra viktigt i en tid där datorer och teknik hjälper oss med det allra mesta.

Det kan faktiskt handla om rätt simpla grejer och behöver inte alls vara så komplicerat. Det viktiga är att man får låta geniknölarna gnuggas under en stund – och det skadar givetvis inte att reta sin inneboende tävlingsinstinkt emellanåt.

Den här luriga bilden (nedan) är i sin enkelhet ett helt perfekt exempel på sådant som kan ge oss en nyttig och välbehövlig paus på kontoret eller i serietittandet. Att bara stirra rakt in i en skärm hela dagen kan faktiskt vara ganska ansträngande – och då behöver man få stimulera hjärnan på ett lite annat sätt en stund.

Att ta sig an synvillor, bildpussel eller optiska illusioner kräver att det som finns innanför pannbenet samarbetar på bästa sätt med ens ögon.

Enligt Youtube-kanalen EG Mines klarar de allra flesta inte av att lösa den här bildkluringen inom 10 sekunder. Jag lyckades precis på håret, men det är faktiskt inte så enkelt som man kanske kan tro vid första anblick.

Hitta speciell detalj

Det är då en bild som innehåller 112 symboler, eller smileys. De absolut flesta föreställer ett ansikte av en man i någon form av uniform. Men ett ansikte sticker ut. Det finns ett par detaljer att hålla koll på som kan underlätta letandet, men för att inte göra det alltför enkelt så ska jag nog inte avslöja för mycket.

Lyckas du hitta smileyn som sticker ut från de andra? Du har 10 sekunder på dig!

Lyckades du inom 10 sekunder hitta den smiley som sticker ut?

Svaret kommer annars här nedanför! Titta innanför den röda cirkeln, eller dit pilen pekar.

Smileyn som sticker ut är alltså en kvinna i uniform. Bland annat hennes mun, ögon, näsa och hår är annorlunda jämfört med alla andra smileys i bilden!

Klarade du det? Tryck då på dela-knappen, eller skicka vidare utmaningen till dina vänner!