Bara 1 av 4 svenskar ser vilken bokstav som döljer sig i bilden – kan du lista ut rätt svar?

Så länge jag kan minnas så har jag gillat att utmana mig själv med diverser kluringar, gåtor och synvillor. Det får en verkligen att vakna till och känna sig fräsch när man håller igång hjärnan med den här typen av övningar.

Att lösa olika problem för att testa sina begränsningar är överlag något som människan tycker om.

Jag kan känna att det är väldigt positivt. I synnerhet när vi i dag sitter allt mer framför datorer och mobilskärmar. Nästan vad vi än gör så är det kopplat till teknik som hjälper oss att tänka – och då skadar det säkerligen inte att man rutinmässigt låter sin hjärna att jobba på högvarv emellanåt.

 

Tidigare har vi skrivit en hel del om synvillor och optiska illusioner som får en att testa sin hjärna och verkligen utmana sina geniknölar på olika sätt. Exempelvis genom att leta upp bokstaven N bland massa M eller att hitta ett specifikt djur bland massa andra – och få reda på vad det säger om dig som person.

Den senaste typen av tankenötter som jag stött på är den här (nedan). Det handlar om att studera en inzoomad bild på detaljnivå och att sedan förstå vad en större bild hade visat.

Just i det här fallet är det en bokstav som man zoomat in på kraftigt. Det handlar nu för dig om att lista ut vilken bokstav det är som finns i bilden. Tydligen är det så att bara 1 av 4 människor svarar rätt, så det här är med andra ord ganska så knepigt.

Hur man kommit fram till just den siffran vet jag inte, men det känns ganska rimligt. Flera sajter uppger just det här – och jag hade själv fel på mitt första försök.

Vilken bokstav tror du det är man zoomat in i bilden? Du har 4 alternativ att välja på!

Bokstav
Youtube

Har du bestämt dig för vilken bokstav som det är man zoomat in i bilden?

Bra! Då är du redo för att se svaret? Det kommer här nedanför!

G
Youtube

Rätt svar är alltså G – alternativ 2.

Hade du rätt? Då tycker jag du ska trycka på dela-knappen för att utmana dina vänner och se om de är lika klipska som du!