Bilden på gården gör många förbryllade – men kan du se vad som är fel?

Idag låter vi mycket av den moderna tekniken sköta vårt tänkande. Det är självfallet inget fel med det, tekniken har hjälpt oss otroligt mycket framåt. Men det är också viktigt att komma ihåg att vår hjärna behöver stimulans emellanåt.

Visst, man använder hjärnan hela dagarna men då gäller det mest att komma ihåg olika göromål på jobbet och hemma. Det blir liksom inte så mycket för hjärnan att arbeta med.

Därför kan det vara bra med lite hjärngympa då och då. När man gnuggat geniknölarna en stund känner man sig ofta lite piggare efteråt – vilket ju alltid är skönt!

Kluringar är en klockren form av avkoppling, samtidigt som det faktiskt är bra för hjärnan.

Klurig bildgåta

Den här luriga bildgåtan hittade jag när surfade runt på nätet tidigare i dag. Den är faktiskt riktigt bra och jag fick fundera en rejäl stund innan jag kom fram till rätt svar.

Jag hittade den på sajten didyouknowpage.com och tydligen så är det bara 1 av 5, alltså 20 procent, som får rätt på första försöket!

Ser du vad som är fel i bilden?

Här nedanför kan vi se en bild på en liten tomt på landsbygden. I bakgrunden finns kullar och en äng medan man vid huset ser bland annat en grind, en stenmur och flera träd.

Men något är väldigt fel i bilden – och din uppgift är nu att ta reda på vad!

Är du beredd? Här kommer bilden.

Så ta dig nu en funderare och titta ordentligt på bilden.

Om du vill ha en ledtråd så kan jag avslöja att det är värt att ta en titt dels i närheten av skorstenen, dels på ett av de högsta träden.

Om det inte hjälpte så avslöjar vi nu svaret här nedanför!

Här är rätta svaret

Om du inte lyckats lista ut rätt svar så kommer det i bilden här nedanför!

Rätt svar är alltså att det verkar blåsa kraftigt från två olika håll i bilden. Röken från skorstenen blåser åt höger, medan det högsta trädet tydligt blåser åt vänster! Så kan det ju knappast vara!

Hade du rätt?

Tryck då på DELA-knappen, så kan du passa på att skicka vidare en rolig utmaning till dina vänner!