Bilden på tigrarna får tusentals svenskar att slita sitt hår: Hur många lyckas du hitta?

En hel del test och kluringar är inte så enkla som de kanske verkar vid första anblick. Många gånger så kräver det att man sätter sig ner, funderar en stund och verkligen reflekterar över hur man bör gå tillväga innan utmaningen kan lösas.

Det kan handla om allt från matematiska problem till att hitta dolda objekt i en bild, men oavsett så tror jag att den här typen av hjärngympa är väldigt bra för oss. Speciellt nu för tiden när teknik sköter det mesta för oss.

Häromdagen frågade jag min mormor vad man använda under hennes skoltid för att ta reda på saker och ting när man inte visste. I dag finns ju Google, Wikipedia och massa andra bra hjälpmedel. Jag tyckte att hennes svar var så förbannat klockrent: ”Vi använde huvudet”.

Bild: CityOfSurrey

Det är nog bra att dagligen sitta med något som stimulerar hjärnan på riktigt. Att bara glo in i TV-, mobil- eller datorskärmar hela tiden är sannolikt inte så bra i längden. Därför har jag numera börjat göra olika kluringar varje dag – och jag inbillar mig att det håller mina geniknölar lite fräschare och mer alerta.

Fler än 4 tigrar

Den här häftiga optiska illusionen stötte jag på tidigare i dag och den är faktiskt riktigt fascinerande. Det var när Alex Rodriguez laddade upp en bild på sin Facebook-sida föreställande en tigerfamilj som den här utmaningen började spridas som en löpeld.

Han frågade sina följare hur många tigrar de såg i bilden – och svaren började ösa in. Relativt snabbt ser de allra flesta 4 tigrar – men jag kan avslöja att bilden innehåller betydligt fler tigeransikten än så.

Hur många lyckas du hitta?

Se nu till att du har ett svar redo och har funderat färdigt.

Nedan så redovisar vi nämligen den korrekta lösningen.

Rätt svar är alltså hela 16 tigrar! Jag fick det ”bara” till 9, så jag var inte speciellt nära, men samtidigt är det tydligen extremt få som sätter rätt svar på första försöket. Jag tycker nog man kan vara nöjd om man hittar hälften!

Lyckas du hitta 8 tigrar eller fler i bilden? Tryck i så fall på dela-knappen, så kan du dessutom passa på att utmana dina vänner!