Busenkla gåtan som väldigt få svenskar klarar: Får du rätt på första försöket?

Nu för tiden sköter datorer och teknik det mesta tänkandet för oss. Det är nästan viktigare att vara skicklig på att hantera olika typer av maskiner, att knappa snabbt på ett tangentbord och att känna till olika program än att vara kvick i tanken.

Givetvis är det dock fortfarande så att våra hjärnor behöver stimuleras för att man ska må bra. Med internets utveckling har dessa möjligheterna dessutom faktiskt ökat. Tänk bara på hur mycket knep och knåp som går att komma åt online.

Om du inte redan visste det så kan jag tipsa om att det är en ren guldgruva om man gillar att gnugga sina geniknölar.

Jag har alltid tyckt om att sitta med olika problem och kluringar. Ända sedan jag var liten och läste Kalle Anka, med den klassiska deckargåtan i varje nummer, till i dag då jag främst gillar korsord och sudoku.

Sådant där ger en välbehövliga pauser från vardagsstressen – och ger en både chansen att varva ner och få en stund för sig själv med sina egna tankar. Jag känner i alla fall att det här är oerhört värdefullt, men det är säkert olika från person till person.

Få löser gåtan

På senare tid har jag börjat sitta med allt fler gåtor. Ju klurigare desto bättre, men samtidigt ska det ju gå att lösa dem. Jag tycker att det är riktigt roligt – och man blir alltid lite glad när man lyckas lösa en sådan där svår en!

Den här hittade jag på nätet tidigare i dag – och tydligen så är det rätt få som lyckas lösa den. Jag testade den därför på 10 kollegor och bara 2 satte rätt svar på första försöket. Rätt konstigt, men vid första anblick verkar det dock ganska enkelt!

Lyckas du? Det handlar om att ha koll på almanackan!

De flesta månaderna har 30 eller 31 dagar – men hur många är det som har 28 dagar?

Tänk nu efter en extra gång. Är svaret verkligen det som slog dig direkt? Under bilden nedan så redovisar vi svaret!

Svaret är att alla 12 månader har 28 dagar! Även de som har 30 eller 31 innehåller ju också 28 – eller hur? Även om bara februari ”stannar” vid 28 när det inte är skottår, då månaden får 29 dagar.

Snåla inte nu, bjud dina vänner på en klurig utmaning och dela vidare! Det tycker jag framför allt att du ska göra om du hade rätt! Man måste ju faktiskt få skryta lite ibland!