Dagens gåta: Kan du lista ut rätt svar utan att be om hjälp?

Dagens gåta: Kan du lista ut rätt svar utan att be om hjälp?

Det finns något djupt rotat i oss människor som gör att vi älskar utmaningar. Vilken typ av utmaningar varierar naturligtvis väldigt från person till person – men alla har något de triggas igång av.

Gåtor är en typ av utmaningar som de allra flesta gillar. Man får sitta och gnugga geniknölarna en stund och sedan glänsa inför sina vänner om man är den som lyckas lösa gåtan.

Det är dessutom bra för hjärnan att få klura på en gåta då och då, det hjälper hjärnkontoret att hålla sig skärpt!

Idag är gåtor något man kanske mest förknippar med Fångarna på Fortet, men om man tittar runt lite på nätet så finner man snart att där finns mängder av roliga – och svåra – gåtor.

Tänka utanför boxen

När det kommer till gåtor så är det sällan det självklara svaret som är det rätta svaret, utan man måste försöka tänka lite utanför den berömda boxen för att klara gåtan.

Nu ska vi se hur bra du är på att lösa gåtor – här nedanför finns en gåta som fått många att slita sitt hår i förtvivlan.

Klarar du svåra gåtan?

Den här gåtan är ett lysande sätt att testa sig själv på. Jag fick tänka både länge och väl innan jag kom på svaret som väldigt få sätter på första försöket.

Nåväl – här kommer gåtan. Kan du lista ut svaret?

Bild: Newsner

Ta dig nu en riktig tankeställare! Svaret kommer här nedanför.

Här är svaret på gåtan

Under bilden på den funderande kvinnan här nedan kommer rätt svar!

Bildkälla: Shutterstock

Korrekt svar: Temperaturen.

Klarade du gåtan?

Testa nu att utmana dina vänner genom att trycka på DELA-knappen här nedanför och se vem som är smartast i din bekantskapskrets!