Dagens kluring: Hitta katten som sticker ut

En riktigt bra tankenöt är aldrig fel, oftast känns det som att man tänker lite klarare efter att ha suttit med lite knep och knåp. Det kanske låter konstigt, men faktiskt så är det bra att rensa hjärnan från alla vardagsbestyr och fokusera på någonting helt annat. Det är dessutom bra för hjärnan att få lite motion med jämna mellanrum, precis som att man ska ta sig en promenad då och då för att känna sig pigg.

Hjärngympa kan handla om ganska så simpla grejer och behöver absolut inte vara komplicerat. Det viktiga är att man får gnugga geniknölarna en liten stund och det skadar givetvis aldrig att få reta sin inre tävlingsinstinkt!

Välbehövlig paus

Kluringen här nedanför är ett utmärkt exempel på hjärngymnastik som ger en ack så välbehövlig paus på arbetet eller i TV-soffan.
Det gäller att verkligen fokusera, det är ingen lätt kluring det här. Men om man verkligen anstränger sig så borde man klara den.

Hitta katten som sticker ut

Okej, här är då dagens utmaning. Här nedanför kan vi se en bild på tre stycken katter. De är väldigt lika varandra, men det finns en katt som skiljer sig från de andra två. Ditt uppdrag: hitta katten som sticker ut – på mindre än 30 sekunder.
Beredd? Här kommer bilden.

Lyckas du se vad som får en av katterna att sticka ut från de andra? Det är som sagt en specifik detalj – och hittar du den så har du sannolikt svaret!

De flesta klarar det alltså inte inom 10 sekunder, men lyckas du så ska du vara nöjd!

Nedan redovisar vi svaret!

Rätt svar är att katt C sticker ut! Varför? Jo, den har inga ögonbryn, vilket både katt A och B har.

Var inte blyg nu, tryck på dela-knappen om du hade rätt, så kan du skicka en rolig utmaning vidare till dina vänner!