Dagens utmaning: Hitta katterna

Ibland är det svårt att ta in vad man har framför sig.

Vår värld är så vacker, fascinerande och bjuder alltid på sådana överraskningar att det nästan är svårt att greppa. Att då leta rätt på något i en främmande miljö kan vara riktigt klurigt – och samspelet mellan ögon och hjärna är ofta mer komplext än vi nog vill tro.

Nu ska vi därför undersöka hur vass just din falkblick är!

När man letar efter något specifikt är det emellanåt smått omöjligt att hitta det. Man kan däremot stöta på sådant man nästan glömt finns i hemmet – och jag tror nog de flesta kan relatera till den där frustrationen.

Dags för ett utmanande test

Jag är nog inte ensam om att ha letat efter mina solglasögon samtidigt som man har dem på sig. Eller så ränner man runt efter mobiltelefonen när man i själva verket redan har den i sin jackficka.

Att leta rätt på det man ska är helt enkelt ganska så svårt. I synnerhet i nyare miljöer då det finns mycket annat intressant att ta in. Då krävs ett grymt fokus och samarbetet mellan ögon och hjärna sätts på prov.

Nu ska vi se hur skicklig du är på att hantera den situationen!

Uppgift: Kan du hitta katten?

Din uppgift nu är att leta rätt på en katt i tre olika bilder. Någonstans gömmer det sig en liten misse, men frågan är hur lång tid det tar för dig att hitta den. Om du nu ens klarar det!

Svaren kommer sedan att redovisas längre ner.

Bild 1 – hittar du katten?

Bild 2 – hittar du katten?

Bild 3 – hittar du katten?

Hittade du katterna?

Kanske hade du svårt med alla bilder, eller så var samtliga tre rätt så enkla för dig.

Nu kommer vi att redovisa var katterna befann sig.

Bild 1: Kamouflerar sig i mattan

Bild 2: Tittar fram runt hörnet

Bild 3: Ligger uppe på skåpet

Sådana här test är både roliga och bjuder på välbehövlig hjärngympa!

Klarade du att hitta katten i minst två av bilderna? Då tycker jag att du gjort ett bra jobb! Tryck då på DELA här nedanför för att skicka utmaningen vidare till dina vänner!